Kompetenční modely

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Toto poradenství je poskytováno dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Poradenství

  • ID akce:
    1911590

Popis poradenství Kompetenční modely

V dnešní době se stále častěji ukazuje, že pracovní výkon nezáleží na tom, co člověk vystudoval, ale to co zná a umí. Každá pracovní pozice vyžaduje jiné znalosti, dovednosti a postoje, tj. kompetence. Stejně tak se liší i lidé z pohledu svých kompetencí. Jak ale rozpoznat a popsat potřebné požadavky na výkon jednotlivých pracovních pozic? A jak na ně vybrat správné lidi? Kdo má být povýšen a kdo dosáhl hranice svých možností? Na tyto otázky poskytují odpovědi kompetenční modely, které vyjadřují souhrn vědomostí, dovedností, postojů a hodnot, jež jsou pro výkon dané pracovní pozice nejvhodnější.

Typy kompetenčních modelů, stejně tak jako metod jejich tvorby je celá řada. Výběr těch nejvhodnějších závisí zejména na požadavcích a potřebách organizace, které se rozhodnou kompetenční modely využívat. Vytvoření kompetenčních modelů umožňuje aplikaci celostního přístupu k řízení lidských zdrojů založeného na kompetencích (příjem zaměstnanců, jejich hodnocení, vzdělávání a rozvoj, povyšování apod.), čímž usnadňují práci manažerům a personalistům a dále přispívají k upevňování a propagaci firemních hodnot. Naši specialisté Vám pomohou s volbou nejvhodnějšího typu kompetenčních modelů pro Vaši organizaci a na základě odpovídajících metodik je také vytvoří a zavedou do určených personálních procesů.

 

Co získáte?

  • Zkvalitnění výběrového procesu, protože kompetenční modely poskytují přesný popis toho, co musí uchazeč umět a znát a jaký má být, aby byl přijat.
  • Validní informace o výkonu zaměstnance a o tom, jak si přijatý zaměstnanec osvojil potřebné znalostí a dovedností během adaptace.
  • Detailní popis kompetencí vyžadovaných od plně způsobilých pracovníků, tj. předpokladů pro excelentní výkon.
  • Nepostradatelného pomocníka při rozvojovém hodnocení zaměstnanců, jejich dalším vzdělávání a povyšování.