Rekvalifikační kurz Ekonom podniku

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    111804

Popis kurzu na míru Rekvalifikační kurz Ekonom podniku

Délka kurzu:
300 hodin

Charakteristika:
Intenzivní zdokonalovací kurz pro absolventy středních a vysokých škol, pracujících v odborných ekonomických útvarech, dále pro manažery středních a vrcholových stupňů.

Požadované znalosti:
U účastníků kurzu se předpokládají pouze základní ekonomické znalosti.

Osnova:
Postavení podniku v tržním hospodářství: Založení podniku, právní forma podniku, zakladatelský rozpočet. Útvarová a procesní organizace podniku. Okolí podniku. Výrobní činnost podniku. Dodavatelskoodběratelské smlouvy, obchodní zákoník. Sdružování podniků.
Podnikový marketing: Podstata marketingu, marketingové koncepce a strategie. Organizace marketingu v podniku, podnik a jeho okolí. Výzkum trhu, potřeby a poptávka, jejich vyhodnocení. Marketingový mix.
Personální řízení: Organizace personální práce. Plánování získávání, výběr a hodnocení pracovníků. Podnikové vzdělávání. Pracovní podmínky a sociální péče. Motivování a odměňování pracovníků.
Účetnictví jako nástroj řízení: Externí a interní uživatelé účetních informací. Práce s účetními výkazy. Předmět a obsah nákladového a manažerského účetnictví. Controlling. Hodnocení ekonomické a finanční situace firmy. Cash-flow. Metody vyhodnocování investic, leasing.
Finanční řízení firmy: Finanční strategie a rozhodování. Zásady daňové soustavy, daňové náklady a výnosy, časové rozlišení. Členění zdrojů. Kapitálová a majetková struktura firmy. Oceňování majetku. Zisk. Finanční analýza. Kapitálový trh. Kontrolní činnost.
Cenová politika: Výchozí pojmy. Stanovení ceny nového výrobku. Určení poptávky, zjišťování nákladů. Rozbor cen.
Investiční činnost podniku: Hodnocení efektivnosti investic. Určení jednorázových nákladů na investici. Odhad budoucích výnosů a rizik. Metody hodnocení investic. Vliv inflace na efektivnost investic.
Cíle podnikání a podnikové plány: Strategie podniku, základní pojmy, analýza silných a slabých stránek podniku. Cíle podniku a vazba na cenovou politiku. Výrobní činnost podniku. Roční finanční plán.
Zkouška pro získání Osvědčení o rekvalifikaci.