FINANČNÍ MANAGEMENT (úspěšný absolvent obdrží Osvědčení o rekvalifikaci - akreditace MŠMT ČR)

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    111811

Popis kurzu na míru FINANČNÍ MANAGEMENT (úspěšný absolvent obdrží Osvědčení o rekvalifikaci - akreditace MŠMT ČR)

Délka kurzu:
šest dvoudenních modulů

Charakteristika:
Posluchači budou seznámení s principy finančního řízení, naučí se rozumět firemním financím, řídit finanční toky, budou jim objasněny metodiky ohodnocování dlouhodobých investic, apod.

Osnova kurzu:

Účetnictví jako nástroj řízení: Externí a interní uživatelé účetních informací. Práce s účetními výkazy. Předmět a obsah nákladového a manažerského účetnictví. Cash-flow jako prvek finanční analýzy.
Finance a charakteristika finančního řízení firmy: Hlavní oblasti finančního řízení firmy. Druhy a způsoby financování podniku. Finanční strategie a rozhodování. Zásady daňové soustavy, časové rozlišení.
Finanční zdroje: Členění zdrojů. Kapitálová a majetková struktura firmy. Zisk, faktory jeho růstu, zisk kontra cash-flow. Leasing, směnky, akcie, obligace, podílové listy, ... Úlohy bank a burzy.
Finanční analýza: Cíle, uživatelé a nástroje finanční analýzy. Oblasti finanční analýzy, klasifikace ukazatelů. Analýza rentability. Analýza zadluženosti. Ukazatelé kapitálového trhu. Predikce finanční tísně.
Finanční plánování: Cíle podniku ve vazbě na plánování. Finanční politiky. Dlouhodobé finanční plánování. Hodnocení rizika. Roční finanční plán. Podnikové rozpočty ve vazbě na finanční plán.
Finanční kontrola: Zásady kontrolní činnosti. Rozpočtová kontrola. Operativní finanční kontrola. Strategická kontrola. Controlling, vztahy finanční kontroly ke controllingu.
Zkouška pro získání Osvědčení o rekvalifikaci.