PROKURISTA

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    111816

Popis kurzu na míru PROKURISTA

Délka kurzu:
330 hodin

Charakteristika:
Intenzivní zdokonalovací kurz pro absolventy středních a vysokých škol.

Požadované znalosti:
U účastníků se nepředpokládají znalosti z dané problematiky.

Osnova:

Právní a ekonomické aspekty v podnikání: Zákon o živnostenském podnikání, Občanský zákoník, Obchodní zákoník, Celní a devizový zákon, Zákoník práce.
Účetnictví, daně a daňový systém: Jednoduché účetnictví, Podvojné účetnictví, Daně a daňový systém (výklad zákona o soustavě daní, přímé a nepřímé daně, nezdaňované příjmy rozpočtu, daň z příjmu fyzických a právnických osob, daň z přidané hodnoty a spotřební daň, výklad zákona o správě daní a poplatků, přehled o dani silniční, z nemovitosti, darovací, dědické a z převodu nemovitosti).
Organizace a ekonomika v řízení firmy: Obecný model struktury řízení, komplexní model struktury řízení podniku, systém podnikového hospodaření, informační základna a struktura účetnictví.
Bankovnictví, finančnictví: Úloha bank v tržní ekonomice, bankovní operace a obchody, úvěrové obchody a operace, zajišťování úvěru a hodnocení úvěrové způsobilosti žadatele, cenné papíry a finanční trh, obchody s cennými papíry, burza a kapitálový trh, alokace kapitálu, leasingové operace a jejich využití.
Management, marketing: Management jako proces řízení, plánování, rozhodování, postavení managera a manažerské funkce, marketing a ekonomika, marketing a technický rozvoj, propagace v marketingu, sociologické aspekty v marketingových studiích, marketing a organizace podniku.
Obsluha a práce s výpočetní technikou: Operační systémy MS DOS a WINDOWS. textový editor WORD, tabulkový procesor EXCEL, vedení účetní a osobním počítači.
Psychologie v podnikání: Člověk a jeho psychika, projekční techniky, zpětná vazba, vedení obchodních rozhovorů, asertivita.
Zkouška pro získání Osvědčení rekvalifikaci.