Rekvalifikační kurz "Obsluha osobního počítače, grafické systémy a programování" (úspěšný absolvent obdrží Osvědčení o rekvalifikaci - akreditace MŠMT ČR)

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    111829

Popis kurzu na míru Rekvalifikační kurz "Obsluha osobního počítače, grafické systémy a programování" (úspěšný absolvent obdrží Osvědčení o rekvalifikaci - akreditace MŠMT ČR)

Délka kurzu:
150 hodin

Charakteristika:
Kurz je určen pro všechny zájemce o zvládnutí základní obsluhy osobního počítače, počítačové grafiky a základů programování, vhodný pro osoby určitým způsobem handicapované, mající zájem najít znovu cestu do normálního pracovního procesu.

Požadované znalosti:
U účastníků kurzu se nepředpokládají znalosti obsluhy výpočetní techniky.

Osnova:
Základy obsluhy osobního počítače v prostředí MS Windows: Seznámení s počítačem, hardware. Software - pojmy soubor, program, data, adresář, adresářová cesta. Seznámení s používáním klávesnice a myši. Filosofie MS Windows, zásady práce. Seznámení s Windows - pojem okno, otevření, přepínání mezi otevřenými aplikacemi. Nastavení prostředí Windows - barvy, tiskárny, fonty, prac. plocha. Příslušenství Windows - (Kalkulačka, Kartotéka, Poznámkový blok, atd.). Praktické procvičování. Práce v síti.
MS Word - základy: Obecné seznámení s programem, základní pojmy. Základní dovednosti při psaní textu, posun v textu, orientace v pracovní ploše a v jednotlivých oknech. Práce se soubory, načtení souboru, vložení souboru, uložení souboru. Orientace a práce v nabídce programu, význam ikon, orientace v nabídce pomocí základních funkčních celků. Úprava textu, nastavení velikosti a typu písma. Úprava dokumentu, nastavení vzhledu stránky, možnost psaní do sloupců. Tisk, parametry tisku Pořizování dokumentů podle předloh, vyplňování formulářů, psaní dopisů, blahopřání atd.
MS Word - pokročilí: Šablony, osnova a organizace dokumentu. Poznámky pod čarou, revize. Použití hlavního dokumentu ke správě rozsáhlého dokumentu. Výměna informací s jinými aplikacemi. Záznam a spouštění maker. Kreslení pomocí nástrojů MS Word. Vzorce. Převod souborů z jiných textových editorů do prostředí MS Word.
MS Excel - základy: Obecné seznámení s programem. Možnosti využití a možnosti, které program nabízí. Základní pojmy - tabulka, buňka, sloupec,řádek, blok buňek. Vyplňování buňek (sestavování tabulky) - text, číslo, vzorec, formát buňek. Optimalizace při tvorbě tabulek pro co největší usnadnění práce. Práce se styly - úprava vzhledu tabulky, rámování, stínování , písmo. Tvorba grafu - typy grafu, popis os, nadpis.
CorelDraw: Základy počítačové grafiky. Ovládání programu (menu, plovoucí rolety a klávesové zkratky). Pracovní nástroje. Tvorba a úprava objektu. Práce s textem a úprava textu v grafice. Tvorba a činnost s prostorovými a grafickými efekty. Práce s rastrem. Tisk a předtisková úprava.
Visual Basic: Vlastnosti ovládacích prvků a pojem "událost". Datové typy. Grafika. Tvorba nabídkového menu. Databáze. Vytvoření projektu a jeho uložení.
Psychodiagnostika a motivace: Sebepoznání, sebehodnocení. Význam motivace, druhy motivace. Ovládání krizové komunikace. Strategie a taktika efektivního jednání. Umění jednat. Přesvědčování.
Zkouška pro získání Osvědčení o rekvalifikaci.