KURZ PREZENTAČNÍCH TECHNIK A DOVEDNOSTÍ S DIGITÁLNÍM DATAPROJEKTOREM - základní kurz

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    121632

Popis kurzu na míru KURZ PREZENTAČNÍCH TECHNIK A DOVEDNOSTÍ S DIGITÁLNÍM DATAPROJEKTOREM - základní kurz

1. téma - Prezentační technika - váš pomocník

Cíle, zaměření:
získáte praktické tipy a rady pro práci s prezentačními pomůckami a technikou a osvojíte si používání různých pomůcek při prezentaci. Posílíte svoji přesvědčivost a jistotu při prezentaci s využitím techniky a seznámíte se s technickými novinkami a speciálními pomůckami pro prezentátory.

Program:
jak si vybrat správnou pomůcku pro prezentaci, přednosti a omezení jednotlivých pomůcek, práce s flip-chartem a tabulí, práce se zpětným projektorem, ovládání a použití datového projektoru, typy mikrofonů a práce s nimi, použití dokumentační kamery (vizualizeru), praktický nácvik prezentace s technikou, technické novinky a spec. pomůcky pro prezentátory, příprava místnosti pro prezentaci.

2. téma - Nebojme se vystoupit

Cíle školení, zaměření:
podpoříte přesvědčivost svého projevu a posílíte sebedůvěru při prezentaci před posluchači. Dozvíte se jak funguje neverbální komunikace a čeho se vyvarovat v řeči těla při prezentaci. Získáte zpětnou vazbu z videozáznamu a doporučení ke svým prezentacím.

Program:
příprava na prezentaci, podání prezentace, tréma a její zvládnutí při prezentaci, zahájení prezentace a první dojem, křivka vnímání posluchačů, verbální a neverbální část prezentace, jak a kde stát, co s rukama, navazování kontaktu s posluchači, videotrénink, analýza prezentací a zpětná vazba

3. téma - Na prezentaci záleží

Cíle, zaměření:
naučíte se působivě prezentovat a přesvědčivě, srozumitelně a zajímavě sdělovat informace před skupinou posluchačů. Při tréninku zdokonalíte svůj neverbální projev a naučíte se používat prezentační pomůcky a techniku.

Program:
příprava na prezentaci, struktura a obsah prezentace, zvládání trémy při prezentaci, zahájení prezentace a první dojem, křivka vnímání posluchačů, verbální a neverbální část prezentace, navazování kontaktu s posluchači, přiměřená gestikulace, práce s prezentačními pomůckami, otázky a jejich zvládání, reakce na nepříjemné otázky, problémové situace při prezentaci, analýza prezentací, zp.vazba.

4. téma- Účinná prezentace v MS PowerPointu

Cíle, zaměření:
získáte základní orientaci v prezentačním software MS PowerPoint a naučíte se sami vytvářet jednoduché elektronické prezentace. Osvojíte si způsob ovládání prezentace pomocí počítače a datového projektoru. Podmínkou účasti je uživatelská znalost prostředí Windows a běžná znalost práce s MS Word a MS Excel.

Program:
typy zobrazení prezentace, tvorba nové prezentace pomocí připravených šablon, rozvržení snímku, práce se snímky - mazání, kopírování, přesouvání, formátování textů, vkládání objektů, přechodové a animační efekty, předvádění a ovládání prezentace, ukládání a tisk prezentace
Praktická cvičení, úkoly: videotrénink, modelové situace

Forma:
kurz je veden interaktivním způsobem - účastníci jsou zapojováni do výuky formou praktických cvičení, her a příkladů. Účastníci mohou využít možnosti videozáznamu svého vystoupení a získat zpětnou vazbu od lektora a ostatních účastníků. Lektoři při výuce používají moderní prezentační techniku i názorné vizuální pomůcky. Všichni účastníci na semináři získají tištěné podkladové materiály.

Termín:
třídenní kurz, dle zájmu - individuální domluva