Základy elektronického podpisu

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    1934975

Popis kurzu na míru Základy elektronického podpisu

Kombinovaný (prezenční a distanční) kurz je určen lidem, kteří chtějí elektronickým podpisům porozumět: pochopit, na čem jsou založeny a jak fungují, kdy a za jakých podmínek se na ně lze spoléhat, či co a jak se s elektronickými podpisy děje v krátkodobém i delším časovém horizontu.

V rámci jednodenní prezenční části jsou účastníci seznámeni s principy a postupy, na kterých jsou elektronické podpisy založeny.
V rámci distanční části, realizované formou e-learningu, si účastníci mohou získané znalosti dále prohloubit a prakticky procvičit na konkrétních příkladech s podrobnými návody.

Svým obsahem kurz navazuje na knihu "Báječný svět elektronického podpisu", která vyšla v Edici CZ.NIC a její elektronická forma je volně ke stažení z webu vydavatele (http://knihy.nic.cz).
Autorem této knihy, stejně jako lektorem kurzu, je dr. Jiří Peterka.

Osnova kurzu:

  • podstata a vlastnosti elektronických podpisů
  • certifikáty a certifikační autority
  • platnost elektronických podpisů a její ověřování
  • právní aspekty elektronického podpisu
  • pokyny pro distanční část kurzu


Pro účast v kurzu se nepředpokládají žádné předchozí znalosti. Předpokládá se pouze aktivní zájem o problematiku elektronického podpisu.

Lektor

RNDr. Ing. Jiří Peterka, nezávislý konzultant pro oblast elektronického podpisu a digitální kontinuity, autor knihy „Báječný svět elektronického podpisu“. Publicista, píšící již dvacet let o Internetu, telekomunikacích, eGovernmentu a všem zajímavém (nejen) v on-line světě. A ještě o deset let déle pedagog na Matematicko-fyzikální fakultě UK v Praze, kde stále vyučuje počítačové sítě a komunikace.