Elektronické podpisy na PDF dokumentech

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    1934976

Popis kurzu na míru Elektronické podpisy na PDF dokumentech

Kombinovaný (prezenční a e-learningový) kurz, zaměřený na práci s elektronickými podpisy, značkami a razítky na PDF dokumentech, pomocí programů od společnosti Adobe (Acrobat a Reader). Vysvětluje různé druhy podpisů, se kterými se lze setkat na PDF dokumetnech, i způsoby jejich vytváření a ověřování, včetně otázek tzv. digitální kontinuity (faktoru času, resp. možnosti ověření po delší době). Zahrnuje též problematiku správného nastavení programů Acrobat a Reader pro korektní práci s elektronickými podpisy.

První (prezenční) část kurzu je jednodenní a probíhá formou prakticky orientovaného výkladu. Ten je doprovázen řadou konkrétních příkladů, které jsou účastníkům kurzu k dispozici v jeho druhé části, která již probíhá distančně: účastníci získávají na 3 měsíce přístup do e-learningového kurzu (v prostředí systému Moodle na moodle.bajecnysvet.cz). Zde si mohou průběžně procvičovat a dále prohlubovat znalosti, získané během první části kurzu.

Lektor

RNDr. Ing. Jiří Peterka, nezávislý konzultant pro oblast elektronického podpisu a digitální kontinuity, autor knihy „Báječný svět elektronického podpisu“. Publicista, píšící již dvacet let o Internetu, telekomunikacích, eGovernmentu a všem zajímavém (nejen) v on-line světě. A ještě o deset let déle pedagog na Matematicko-fyzikální fakultě UK v Praze, kde stále vyučuje počítačové sítě a komunikace.