Technik kvality

Popis kurzu na míru Technik kvality

Technik kvality je pracovníkem, který musí být schopen reagovat ve všech situacích, s nadhledem a profesionalitou. Musí umět analyzovat a řešit problémy s kvalitou tak, aby se už neopakovaly. Technik kvality je i schopným komunikátorem, jehož působnost se neomezuje pouze na vlastní oddělení a tím podporuje týmovou spolupráci pří nových projektech. V projektech musí být dodrženy náklady, termíny a kvalita. Nácvikem metod je schopen předvídat a reagovat na situace tak, aby se chyby dále neopakovali. Cílem je nejen spokojený zákazník, ale i nastavení procesů ve vlastní firmě.

Účastníci jsou postupně seznámeni se systémem managementu kvality, s normami kvality, statistikou, řízením lidí. Součástí semináře jsou praktická cvičení a workshopy.

KOHO OSLOVÍME:
Seminář je zaměřen na základní odbornou přípravu pracovníků, kteří budou ve svých
organizacích zodpovědní za oblast řízení kvality a výroby (technologové, mistři,
pracovníci kvality atd.). Zvláště vhodné pro dodavatele automobilového průmyslu.

6 denní seminář je rozložen do tří 2 denních bloků

TERMÍN: přesný termín je stanoven na WWW stránkách Quality Point
ČAS SEMINÁŘE: 3 x dvoudenní seminář jsme připravili od 08:30 - 16:00 hod.
KDE: ELUKA – Písecká 904/2, 38601, Strakonice

PROGRAM SEMINÁŘE:

 Co je to ta „kvalita“? (typy požadavků na dodavatele v automobilovém průmyslu; znaky kvality a jejich typy; výkresy, specifikace a technické normy; pojmy „tolerance“ a „chyba“ / „vada“ / „neshoda“; nepsaná / nevyřčená očekávání zákazníka)
 Produkt – proces – systém (co je to produkt a jak je zadán; typy produktů; co je to proces: vstupy / výstupy / zdroje, model želvy, výrobní a nevýrobní procesy; co je to systém managementu kvality – QMS; mezinárodní normy pro systémy managementu kvality: ISO 9001 a IATF 16949; specifické požadavky zákazníka a dohody o kvalitě: příklad VW Formel Q)
 Dokumentace QMS (typy dokumentů; instrukce a záznamy; příručka kvality; dokumenty pro zabezpečení kvality produktu, jejich význam a obsah: flow chart, FMEA procesu, kontrolní plán, a pracovní / výrobní dokumentace; označování a zpětná sledovatelnost)
 Kvalita ve výrobě (typy výrobních kontrol: vizuální kontroly a kontroly měřením, automatické kontroly, prvky poka-yoke; smysl uvolnění výroby / 1. kusu; zacházení s neshodnými a podezřelými díly, přepracování neshodných dílů; princip „stop při chybě“)
 Postupy a nástroje pro řešení problémů a trvalé zlepšování (co je to reklamace a k čemu slouží; cyklus trvalého zlepšování – PDCA; okamžitá vs. nápravná opatření, metoda 8D; pomůcky pro nalezení kořenové příčiny: metody „5x Proč“ a „Diagram příčin a důsledků“ – Ishikawa; audit jako nástroj trvalého zlepšování)
 Audit kvality (typy auditů kvality; audit 1., 2. a 3. stranou; základy auditování; norma ISO 19011; procesní přístup; audit QMS podle norem ISO 9001 a IATF 16949; audit procesu podle normy VDA 6.3; audit produktu podle normy VDA 6.5; některé specifické požadavky zákazníků na proces auditování – příklad VW a FORD; související úzce zaměřené audity – 5S, poka-yoke audit apod.)
 Základy metrologie (měření vs. monitorování; typy měřidel; typy chyb; nejistota a přesnost měření; návaznost, etalony, kalibrace a ověřování měřidel; opakovatelnost a reprodukovatelnost; analýza systému měření – MSA)
 Práce s daty (sběr, zpracování a některé způsoby vizualizace dat: průběh hodnot, histogram, Paretův a kruhový diagram; vyhodnocení a interpretace dat)
 Statistické metody ve výrobě (průměr a směrodatná odchylka; normální rozdělení; odhad počtu neshodných kusů; indexy způsobilosti; statistické řízení procesů – SPC)
 Ukazatele kvality a hodnocení výkonnosti procesů (klíčové ukazatele / indikátory – KPI, příklady z praxe: procento zmetkovitosti, PPM, ukazatele produktivity, OEE; náklady na ne - /kvalitu a jejich snižování; 7 druhů plýtvání; základy štíhlé výroby)

LEKTOR: Ing. Martin Petr, MBA
CENA: 13,950.00 Kč
V ceně semináře je společný oběd včetně občerstvení, které je podáváno po celou dobu trvání semináře zdarma.
OBJEDNÁVKY: info@quality-point.cz
DALŠÍ INFORMACE: Jako účastník semináře získáte CERTIFIKÁT o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV - v části o absolvovaných kurzech a školeních.

Kontaktovat dodavatele kurzu na míru
Jméno
Společnost
Pozice ve firmě
E-mail
Telefon
Text
Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a deset ? Součet zapište číslicemi.
*Objednávka kurzu či žádost o více informací je zaslána přímo dodavateli vzdělávání. Ceny kurzů bez slev na EduCity jsou stejné jako u dodavatelů. Uplatnění slev u LAST MINUTE a Akčních kurzů pouze při objednání přes EduCity.