Základy Mindfulness - buďte tady a teď a budete v pohodě

  • Lektor

  • Popis
    Mgr. Irena Houdková PCC Mgr. Irena Houdková PCC

    Jsem obdivovatelka úžasných vlastností našeho mozku, parťák ambiciózních lidí, hasič burn-out, kouč a lektorka soft skills, autorka youtube videí. V oblasti vzdělávání středního, vyššího a top managementu se pohybuji od roku 2001. Firmy naší spoluprací získávají efektivnější leadery, kteří umí účinně delegovat, komunikovat s podřízenými, ale i výkonnější a motivované zaměstnance, čímž dochází ke snížení fluktuace, zvýšení loajality, prohloubení spolupráce. Vytvoří se příjemná pracovní atmosféra.


Popis kurzu na míru Základy Mindfulness - buďte tady a teď a budete v pohodě

Firemní workshopy na míru:
Obsah vytvářím na základě rozhovoru se zadavatelem a po vyhodnocení vstupního dotazníku od účastníků. Délka je závislá na zadání a potřebách klienta.

K dosažení trvalých pozitivních změn využívám kombinaci prvků klasického kurzu a ověřených koučovacích metod, abych účastníkům pomohla nalézt individuální řešení a stanovit konkrétní strategie, aplikovatelné přímo v jejich specifickém firemním prostředí. 

Účinky běžných kurzů většinou ztroskotají na bariérách v naší hlavě, stereotypním myšlení a standardizovaných reakcích, touze mozku nevybočovat ze starých dobře vyjetých kolejí a strachu ze změny. Aby byla zajištěna udržitelnost i kontinuální rozvoj získaných znalostí, doporučuji sérii minim. 3 setkání, s odstupem 3–4 týdnů v malé skupině do 10 osob.

Respektovaní/charismatičtí leadeři, fungující týmy, samostatní a zodpovědní zaměstnanci jsou stejně jako eliminace stresu a dobrá pracovní atmosféra nespornou konkurenční výhodou. 

Buďte v pohodě teď a tady

Jsou Vaše myšlenky stále v minulosti nebo budoucnosti? Neumíte se těšit z přítomného okamžiku? Chcete se naučit vypnout hlavu? Trápí Vás úzkost a zažíváte stavy paniky či jste vyhořelí? Nedaří se Vám ovládat své emoce? Toužíte po vyrovnaném a spokojeném životě? Pak je Mindfulness právě pro Vás. 

Mindfulness patří mezi nejmodernější a zároveň nejúčinnější vědecky ověřené relaxační techniky. Základ najdeme v buddhistické tradici meditace, která je nyní obohacena o současné poznatky z oblasti neurofyziologie lidského mozku. Je vědecky prokázáno, že Mindfulness (všímavost) zvyšuje aktivitu v těch částech mozku, které jsou zodpovědné za naši pozitivní náladu a uklidnění. Opakovanou aplikací této metody postupně získáte schopnost regulovat Vaše emoční prožívání. Nic moc Vás nerozhází. Naleznete vnitřní klid.

Zaměříme se na tato témata:

  • Mindfulness – základní teorie, prokázané přínosy technik všímavosti, návod jak je zařadit do každodenního života
  • Mindfulness jako prevence i pomoc při syndromu vyhoření – zvládání negativních dopadů dlouhodobého stresu, jeho eliminace
  • Praktický nácvik –  intenzivní prožívání přítomného okamžiku, způsoby jak toho dosáhnout
  • Spánek – techniky k celkovému zlepšení kvality spánku
  • Negativní myšlenky – základní postupy jak s nimi pracovat, metody k jejich eliminaci
  • Životní energie – techniky k navrácení chuti a radosti ze života

 

Přínos:

Používáním technik Mindfulness budete s přehledem zvládat stresové situace a vyhnete se jejich negativním dopadům na Vaše psychické i fyzické zdraví. Zklidníte se. Možná i trochu zpomalíte. Každopádně se naučíte mít radost z maličkostí a vychutnávat si každý okamžik. Budete v klidu spát a vstávat plní energie. Zjistíte, že v životě máte mnoho důvodů ke spokojenosti.

Video doplňující kurz na míru Základy Mindfulness - buďte tady a teď a budete v pohodě

Kontaktovat dodavatele kurzu na míru
Jméno
Společnost
Pozice ve firmě
E-mail
Telefon
Text
Kontrola proti spamu. Kolik je osm a pět ? Součet zapište číslicemi.
*Objednávka kurzu či žádost o více informací je zaslána přímo dodavateli vzdělávání. Ceny kurzů bez slev na EduCity jsou stejné jako u dodavatelů. Uplatnění slev u LAST MINUTE a Akčních kurzů pouze při objednání přes EduCity.