Canisinstruktor pro oblast rozvoje osobnosti

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    84999

Popis kurzu na míru Canisinstruktor pro oblast rozvoje osobnosti

Kurz je určen zájemcům o obor běžně nazývaný canisterapie. Jeho absolventi se mohou uplatnit jako spolupracovníci pedagogicko - psychologických poraden, center sociální rehabilitace, středisek rané péče, integračních center, denních stacionářů, domovů důchodců. Získané znalosti a dovednosti ale mohou uplatnit i jako poradci pro výběr a výchovu psů jako společníků seniorů a lidí s postižením.

Výuka je koncipována jako víkendové studium (pátek, sobota, neděle) ve stanovených intervalech. Praktická část věnovaná manipulaci, výchově, využití a testování psa proběhne po individuální dohodě účastníků kurzu s vyučujícími lektory. Teoretická část bude probíhat ve víkendových blocích v učebních prostorech České zemědělské univerzity v Praze .

Náplní je vedle teoretické přípravy také studium speciálních předmětů (např. anatomie a fyziologie psa, chov psů, hygiena chovu psů, výživa a krmení psa, vybrané kapitoly z veterinářství, základy parazitologie a etologie psa, ale také vybrané problémy z obecné psychologie, vývojové psychologie člověka, sociální psychologie, psychosociální patologie, praktické manipulace a výchova psa a jako stěžejní náplň lze považovat praktickou výuku využití psa a testování psa.

Po úspěšném dokončení a složení zkoušky absolvent získá osvědčení o rekvalifikaci s celostátní platností. Podmínkou pro přijetí je zaslání závazné přihlášky a kopie dokladu o zaplacení kursovného + lékařské potvrzen o způsobilosti práce se zvířaty. Celý vzdělávací program je určen zájemcům ze široké veřejnosti.