Outdoor training

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    85228

Popis kurzu na míru Outdoor training

Tréninky jsou sestaveny z celosvětově používaných aktivit. Jejich sled i podoba se vždy tvoří podle cílů tréninků, požadavků klienta a samozřejmě podle aktuálních podmínek.

Filozofie OUTDOOR aktivit je založena na společném "prožitku", zážitku který si jedinec i skupina prožívá, tím je bezprostředně zapojen do děje. Při těchto aktivitách mají klienti díky společnému zážitku nevšední možnost bližšího poznání nejen sami sebe, ale i ostatních členů pracovního týmu nebo skupiny.

Metody používané při OUTDOOR trénincích:

ICEBREAKERS "Lamače ledů" jsou aktivity, které mají funkci navození potřebné atmosféry, navázání kontaktu účastníků ve skupině či potlačení počátečních barier. Tyto aktivity prohlubují mezilidské vazby a jsou nezbytnou přípravou pro následné složitější a náročnější aktivity. Aktivity typu ICEBREAKERS jsou nezbytnou součástí většiny tréninků.

TRUST, HRY NA POSÍLENÍ DŮVĚRY krátké hry a cvičení budující vzájemnou důvěru a toleranci mezi členy skupiny. Další funkci mají jako ukazatel znalostí, dovedností, předností i nedostatků druhých, což jsou hodnoty, se kterými skupina musí počítat. Vytváří plynulý přechod ke složitějším aktivitám, při kterých často dochází k přímému kontaktu, v případě pomoci, záchrany nebo spolupráce.

DYNAMICS Aktivity, při nichž účastníci společně řeší nestandardní problémy a situace, při kterých jedinec není schopen jej vyřešit sám ale měl by být efektivním členem skupiny. U aktivit typu DYNAMICS je vždy několik možných řešení, ale jen díky kvalitní komunikaci, spolupráci a rozhodnosti. Náročnost aktivit se pozvolna zvyšuje a začínají se projevovat charakteristické rysy jednotlivých členů skupiny. Aktéři se staví do rolí, ve kterých v problému přistupují a vytváří se způsob řešení problému, koordinace a vedení skupiny. Bezprostředně po dokončení jednotlivých aktivit následuje "zpětná vazba", která má za úkol ohlédnutí za způsobem, spolupráci a komunikaci při řešení problému. Jejím výsledkem je přenesení nově nabytých zkušeností do reálné roviny.

LOW - ROPES "Nízká lana" jsou aktivity, které se odehrávají na specielně postavených nízkých (max. 1,2m) lanových překážkách a simulují tak nestandardní prostředí. Při těchto aktivitách je nezbytná bezchybná spolupráce a tvořivý přístup k řešení problémové situace. Všichni jsou v postatě na "jedno laně" a tak dochází k společnému řešení a pocitu sounáležitosti, kdy se skupina stává celistvým organismem. Nízká lana mají také funkci seznámení účastníků s horolezeckým materiálem a jsou přípravou na vysoká lana.

HI - ROPES "Vysoká lana" jsou aktivity, při nichž se účastník, nebo skupina účastníků pohybuje ve velmi nestandardních prostředích. Jedná se o lanové překážky, tvořené ve výšce 8-16m nad zemí. Při těchto aktivitách je nejsilnější prožitková část, která má skrytou funkci tmelení kolektivu silným zážitkem. Vyvolávají pocit výzvy, odpovědnosti za ostatní členy skupiny a vyžadují dávku odvahy. Při aktivitách typu HI-ROPES je kladen důraz na bezpečnost a lanové parky a překážky jsou tedy v souladu s bezpečnostním standardem UIAA a ČHS.