Management pro manažery střední úrovně řízení

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu eu-dat.cz.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    96943

Popis kurzu na míru Management pro manažery střední úrovně řízení

Studium je akreditováno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy

Charakter programu
Vzdělávací program je určen pro manažery střední úrovně řízení , kteří si potřebují rozšířit znalosti a dovednosti v oblasti managementu. Studium je zaměřeno prakticky s tím, že kromě nejnovějších teoretických poznatků využívá zkušenosti z bohaté praxe lektorů a dává prostor pro vzájemné předávání praktických zkušeností i ze strany účastníků. Praktické použití získaných znalostí a dovedností je ověřeno zpracováním písemného projektu, který řeší určitý problém vysílající organizace.

Obsah programu
Program Management pro manažery střední úrovně řízení je rozvržen na jeden rok a obsahuje následujících devět oborů:

Efektivní komunikace
Komunikační proces, jednosměrná a dvousměrná komunikace, komunikační dovednosti, prezentační dovednosti, komunikace v osobním kontaktu.

Přístupy k vedení lidí
Názory na vedení lidí, úspěšný vedoucí - schopnosti, znalosti, dovednosti, způsoby jednání s lidmi, styly vedení, ukládání úkolů, organizační kultura a vedení lidí.

Organizace práce a techniky řízení
Techniky organizace vlastní činnosti a řízení času, uplatňování techniky delegování, bariéry delegování, přístup k řešení problémů, kroky řešení problémů, řízení změn.

Pracovní právo
Úvod do pracovního práva, pracovní poměr - vznik a změna, zánik pracovního poměru, pracovní kázeň, pracovní doba, dovolená, mzda, škoda v pracovním právu.

Marketing
Definice marketingu, historický vývoj a teritoriální zvláštnosti, role marketingu ve firmách, MIS, modely chování zákazníků, výběr cílových trhů, nástroje marketingu.

Činnosti ve vedení lidí
Potenciál a kompetence, personální výběr, motivování, hodnocení, plán osobního rozvoje, koučování, vzdělávání, hodnocení efektivnosti rozvoje a vzdělávání.

Finanční řízení
Základní kategorie ekonomického systému, základy tržní ekonomiky, majetková a finanční struktura firmy, český a anglosaský systém účetnictví.

Manažerské techniky
Typy porad, příprava a vedení efektivní porady, prvky rétoriky, technika řeči, technika projevu, efektivní týmová práce, řešení konfliktních situací.

Řízení projektů
Příprava projektové akce, realizace projektové akce, lidský faktor v projektovém řízení, nástroje a techniky řízení projektů, sledování a vyhodnocování projektů.

Forma studia
Kurz je postaven na kombinaci distančního a prezenčního studia každého z devíti oborů takto:

samostudium s pomocí připravených studijních textů
vyplnění odpovědí na kontrolní otázky
procvičení teoretických znalostí a rozvoj manažerských dovedností na semináři

Ověření teoretických znalostí
Ověření znalostí z jednotlivých oborů probíhá formou písemného testu, který je tvořen 3 - 5 otázkami s volnou odpovědí nebo otázkami s volbou správné odpovědi (a,b,c).
Samostatná práce - písemný projekt
Každý účastník zpracuje písemný projekt, obsahující návrh řešení praktického problému z oblasti, ve které pracuje. Zpracování interdisciplinárního pohledu na praktický problém v rámci písemného projektu slouží k ověření schopnosti praktické aplikace získaných teoretických znalostí.

Zadání písemného projektu je konzultováno s managementem firmy a zpracované projekty se stávají majetkem firmy. Během zpracování projektů mohou účastníci využít možnosti konzultací s odbornými lektory Školy manažerského rozvoje.