Rozvoj a ověřování čtenářské gramotnosti na 2. st. ZŠ

kurz

Základní info

Ideovým východiskem semináře je skutečnost, že v současné škole roste frekvence užívání didaktických testů jako výukového, evaluačního i monitorovacího a výzkumného nástroje. Většina pedagogů nebyla v rámci vysokoškolského studia v této oblasti vzdělávána. Účelem semináře je tedy přispět ke zvýšení didaktických dovedností pedagogů v oblasti testologie.
Účastníci semináře se naučí sestavovat didaktický test z českého jazyka a literatury v souladu s principy vývoje standardizovaných testů. V rámci semináře budou postupovat v jednotlivých krocích od stanovení cíle a obsahu testu přes vytvoření specifikace zamýšleného testu, stanovení bodové hodnoty testu, sestavení testu, až ke stanovení mezní hranice úspěšnosti žáků v řešení testu. Účastníci budou pracovat s baterií úloh vypracovaných lektorem. Z této baterie si budou vybírat úlohy potřebné k sestavení autorského testu, přičemž v nabídkové baterii budou obsaženy úlohy konstrukčně správné i vadné. Vadné úlohy lze použít, ale s nutnou úpravou úloh v souladu s konstrukčními zásadami pro vývoj testů. Účastníci semináře budou tedy pracovat rovněž se základními pravidly pro konstrukci testových úloh a vyzkouší si jejich aplikaci v praxi.
Seminář je zaměřený na získání praktických dovedností v oblasti vývoje nástrojů k rozvíjení a ověřování čtenářských i jazykových dovedností žáků druhého stupně základních škol.
Struktura semináře
a) Základní principy konstrukce testu – 2 hodiny
b) Zpracování specifikace testu účastníky semináře – 1 hodina
c) Vývoj testu účastníky semináře – 2 hodiny
d) Prezentace autorských testů s jejich obhajobou – 2 hodiny
e) Analýza zpracovaných testů – 1 hodina
Účastníci semináře dostanou vstupní metodický materiál, který budou moci využít již v průběhu semináře.

Rozvoj a ověřování čtenářské gramotnosti na 2. st. ZŠ

Vybraný termín:

 Plzeňský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena
750 Kč + 0% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.