Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

APQP a PPAP

kurz

Základní info

Úvod
APQP – Advanced Product Quality Planning je rámec postupů a technik použitých při vývoji výrobků v průmyslu, zejména automobilového průmyslu. Je to moderní metoda pro plánování kvality produktu a plány kontrol a řízení procesů.
PPAP – Production Part Approval Process je proces schvalování dílů do seriové výroby a používá se především v automobilovém průmyslu k upevnění důvěry v dodavatele součástí a jeho výrobní procesy. Tímto procesem se prokazuje, že všechny zákaznické konstrukční návrhy a specifikace požadavků jsou dodavatelem správně pochopeny a že má potenciál vyrábět produkt trvale splňující požadavky v průběhu sériové produkce při požadovaném kapacitním výkonu.

Cíle
Účastníci se při aktivní účasti seznámí se vstupy a výstupy jednotlivých etap APQP, pochopí zásady plánování kvality produktu včetně metodiky plánu kontroly a řízení. V procesu PPAP se seznámí s jednotlivými prvky PPAP a dokumenty o schválených technických změnách na všech úrovních předložení.

Obsah
APQP – zásady plánování kvality produktu. Program plánování a definování. Návrh a vývoj produktu, procesu. Validace produktu a procesu. Metodika plánu kontroly a řízení. PPAP – proces schvalování dílů do sériové výroby. Významná výrobní dávka. Prvky PPAP, dokumentace. FMEA návrhu a FMEA procesu. Plán kontroly a řízení. MSA – analýza systému měření. Výsledky zkoušení, kontrolní prostředky. PSW – průvodka předložení dílu. Požadavky na oznámení a na předložení.

Metodika
Interaktivní výklad s cílenou diskuzí, příklady.

Určeno
Manažerům kvality, projektovým a výrobním manažerům, pracovníkům vývoje, konstrukce, technologie, servisu a dalším odpovědným pracovníkům za procesy – budoucím uživatelům těchto postupů, technik a procesů.

APQP a PPAP

Vybraný termín:

18.10.2018  Praha
09:00 – 17:00 hod.

Cena
3 600 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.