EMOČNÍ INTELIGENCE - trénink zvládání emocí a emoční kompetence

Základní info

1 denní seminář -  zvládání emocí a emoční kompetence. 

Komu je EMOČNÍ TRÉNINK určen? Je určen všem, co se chtějí víc vyznat ve své vlastní osobnosti, zvýšit si sebedůvěru, porozumět sobě a okolí a tím se lépe orientovat v mezilidských vztazích. Emoční inteligence je základem, potřebným ke zvládnutí komplikovaných komunikačních dovedností. Trénuje nezbytnou potřebu kontrolovat emoce v konfliktních situacích, zvyšuje odolnost vůči stresu prostřednictvím pochopení fungování zátěžových sil a tlaků. Vede k využívání zdravého rozumu, ke změně negativních návyků a neracionálních postojů.


Jaký význam má EMOČNÍ INTELIGENCE? Rozhodující roli v pracovním prostředí přestává hrát pouze pracovní výkon, míra inteligence, vzdělání a zkušenosti odborného typu. Do popředí vstupuje poznání a zvládnutí vlastních možností a schopností, úroveň komunikace s okolím a schopnost prosadit se a realizovat záměry svého týmu a posílit jeho výkonnost - soft skills. Emoční inteligence - neboli vztahová inteligence bývá definována jako "schopnost uvědomovat si vlastní pocity a city a také pocity a city druhých lidí. Na základě tohoto pochopení pak umět motivovat sebe i druhé a také ovládat city uvnitř své osoby i ve vztahu k druhým - budovat partnerské vztahy."

Jak se dá EMOČNÍ INTELIGENCE trénovat a využívat?
Úspěch, postup vpřed a kariéra (ale i řešení a zvládání netypických situací) se dá budovat prostřednictvím lepšího využívání svých dovedností a schopností a úrovní zvládání a využívání svých emocí. Emoční inteligence je klíč k dosažení vytčeného společenského a profesionálního cíle prostřednictvím využívání svých schopností a dovedností. Míra emoční inteligence je pro úspěch manažera nejdůležitější. Psychologové prosazující význam emoční inteligence tvrdí, že zlepšuje produktivitu práce a vytváří motivující atmosféru na pracovišti. Vědecky je dokázáno, že na rozdíl od IQ, které se po dosažení 19 let už významně nemění, EQ (emoční inteligence) se vyvíjí po celý život.

OBSAH

  • Struktura kvalit emoční inteligence 
  • Sebeuvědomění 
  • Empatie • sebeovládání 
  • Sebemotivace 
  • Schopnost komunikovat s druhými a motivovat 
  • Schopnosti vztahující se k vlastní osobě
  • Interpersonální komunikace 
  • Kompetence v oblasti mezilidských vztahů 
  • Zvládání emocí 


FORMA VÝUKY
Přednášky, diskuse a trénink - důraz je kladen na praktické aplikovatelné poznatky a dovednosti

EMOČNÍ INTELIGENCE - trénink zvládání emocí a emoční kompetence

Vybraný termín:

 Praha

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a osm ? Součet zapište číslicemi.