Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Intenzívní 5 denní kurz základů podvojného účetnictví podnikatelů

Základní info

Vážení,

po velmi úspěšných 3 kurzech v roce 2016, 2017,2018  si dovolujeme

Vás pozvat na další běh kurzu.

 

I. Úvod(definice účetnictví, předmět účetnictví a jeho funkce, základní principy a zásady účetnictví, členění účetnictví, účetní soustavy, rozsah vedení účetnictví, formy účetnictví)

II. Právní úprava účetnictví v ČR(legislativní schéma účetnictví a jeho vývoj do dnešní podoby, struktura zákona o účetnictví a výklad vybraných ustanovení, struktura prováděcích vyhlášky k zákonu o účetnictví, České účetní standardy)

III. Základy podvojného účetnictví(metoda účetnictví jako zachycování ekonomických jevů, účetní doklady a jejich náležitosti, účetní zápisy a účetní knihy, základní pojmy podvojného účetnictví – aktiva, pasiva, bilanční princip, rozvaha, pohyby rozvahových položek a jejich zachycování, účty, podvojné účtování, souvztažnost, náklady, výnosy, výsledek hospodaření, podrozvahové účty, závěrkové účty, schéma fungování podvojného účetnictví)

IV. Dlouhodobý majetek – účtová třída 0xx(právní úprava, vymezení dlouhodobého majetku a jeho oceňování, odpisy, technické zhodnocení, opravy a údržba, dotace na pořízení dlouhodobého majetku, inventarizace, dočasné       a trvalé snížení hodnoty, problematika souborů majetku, zmařené investice, základní schéma účtování o dlouhodobém majetku)

V. Zásoby – účtová třída 1xx(právní úprava, vymezení a oceňování zásob, způsob A a způsob B účtování zásob, základní okruh účtování zásob nakupovaných, základní okruh účtování zásob vytvořených vlastní činností)

V. Krátkodobý finanční majetek a úvěry – účtová třída 2xx(účtování peněžních operací, účtování cenin, účtování o krátkodobých úvěrech  a finančních výpomocích)

VI. Zúčtovací vztahy – účtová třída 3xx a 4xx(účtování pohledávek    a závazků, účtování vztahů k zaměstnancům, účtování vztahů ke státu                a zdravotním pojišťovnám, zúčtování dotací, odhadované pohledávky                 a závazky)

VII. Kapitálové účty – účtová třída 4xx (vymezení kapitálových účtů    a účtování na těchto účtech – základní kapitál, kapitálové fondy, oceňovací rozdíly, fondy ze zisku, výsledek hospodaření)

VIII. Náklady a výnosy – účtová třída 5xx a 6xx(účtování nákladů     a výnosů a jejich časové rozlišování)

IX. Účetní uzávěrka a účetní závěrka(teorie účetní závěrky, přípravné práce před účetní uzávěrkou, fáze účetní uzávěrky, účetní uzávěrka – využití závěrkových účtů, účetní závěrka – právní rámec, závěrkové výkazy rozvaha, výkaz zisku a ztráty, příloha k účetní závěrce)

Účastníci obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

 

Přednáší:       Ing. Vilém JURÁNEK auditor, lektor

  Termín:           2.října 2019   / středa /  

                          3.října 2019   /čtvrtek/

                          14.října 2019 /pondělí/ 

                          15.října 2019 /úterý/

                          16.října 2019 /středa/

                        vždy od 8.30 hod.  ( 8.00 prezence)

 

  Místo:      Zasedací místnost T-STRING a.s., Masarykovo nám. 1484 Pardubice

  Cena:      9000,-Kč / vč.DPH /

 

Intenzívní 5 denní kurz základů podvojného účetnictví podnikatelů

Vybraný termín:

2.10.2019 –  16.10.2019  Pardubice Upřesnující informace k termínu
08:30 – 13:30 hod.

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a čtyři ? Součet zapište číslicemi.