On-line seminář: Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe v potravinářských provozech

  • E-KURZ
Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde
  • Dodavatel

    Profil firmy na EduCity:
  • Akce

  • Typ akce:
    e-kurz
  • Vedeno v jazyce:
    česky
  • ID akce:
    3917720
  • Lektor

  • Popis
    Ing. Lucie Janotová, Ph.D. - lektorka a poradkyně
  • Místo konání

  • Region:
    Online
  • Adresa:
  • Termín

Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Popis e-kurzu On-line seminář: Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe v potravinářských provozech

Cíle kurzu

Cílem on-line semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci vědět a dodržovat, přičemž bude kladen důraz na příklady z praxe.

Budou vysvětleny či připomenuty požadavky na pracovníky pracující v potravinářství, zásady hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe při manipulaci s potravinami, základní informace o činitelích, kteří mohou způsobit onemocnění z potravin a o tom jak onemocněním předcházet.

Získáte všeobecný přehled. Získané informace mohou posloužit jako podklad pro školení pracovníků prováděná vlastními silami.

Víte, jak bezpečně postupovat při manipulaci s potravinami?
Máte a uplatňujete v praxi znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví?
Znáte požadavky osobní a provozní hygieny; zásady správné výrobní a hygienické praxe; druhy kontaminace a činitele, kteří mohou způsobit onemocnění?

Určeno pro

On-line přednáška je určena všem, kteří se chtějí o hygieně při výrobě a prodeji potravin dozvědět více, ale i těm, kteří si chtějí danou problematiku osvěžit nebo zopakovat.

Seminář je určen pro provozovatele i pracovníky potravinářských provozů.
Seminář je primárně určen pro výrobce a prodejce potravin (nebude řešena specifická problematika stravovacích provozů).

Obsah kurzu

• bezpečnost potravin (základní pojmy, platná legislativa a požadavky),
• smysl správné hygieny, obecné zásady bezpečné manipulace s potravinami,
• požadavky na pracovníky pracující v potravinářských provozech (zdravotní stav, znalosti a školení, osobní hygiena),
• nebezpečí z potravin (biologická, fyzikální a chemická; jaké potraviny jsou rizikové),
• onemocnění z potravin a jak jim předcházet (prevence kontaminace potravin mikroorganismy, cizími předměty, chemikáliemi; podmínky rozmnožování mikroorganismů),
• správná výrobní praxe (zásady bezpečné manipulace s potravinami – příjem, skladování, příprava, uvádění do oběhu; teplotní řetězec; alergeny),
• správná hygienická praxe (sanitace, zásady ochrany provozu proti škůdcům, odpady),
• konkrétní příklady nedostatků z praxe.

Poznámka

Připojit se k on-line vysílání není vůbec složité. Den před konáním obdržíte e-mail s odkazem, na který stačí kliknout. Tak se dostanete do on-line školící místnosti a můžeme začít.
Připojit se můžete z počítače i mobilu.

Po celou dobu konání lze využít naši technickou podporu (tel. 777 741 790), se vším vám pomůžeme.

Pořízení zvukového či obrazového záznamu on-line vysílání není povoleno.

On-line vysílání je realizováno společností 1. VOX a.s.
Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde
Spustit e-kurz