Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Český pravopis: jistoty a novinky

Kurzem Vás provede Mgr. Jan Táborský - zkušený korektor, redaktor a konzultant v oblasti českého jazyka. Vystudoval český jazyk a literaturu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde později pracoval jako asistent (vedl např. pravopisné a stylistické semináře). Znalosti češtiny si prohloubil také během svých úvazků v Ústavu pro jazyk český Akademie věd ČR. Má praxi z několika redakčních míst ve státním, neziskovém i komerčním sektoru. V současné době vede jazykovou agenturu zaměřenou na jazykové korektury a redakční práce (www.syntagma.cz) a přednáší v kurzech češtiny pro Čechy (pro veřejnost i firemní klientelu). Provozuje oblíbené facebookové stránky Jazykové zajímavosti, je autorem knihy Jazykové jednohubky (Zoner Press, 2014).

Základní info

V tomto kurzu probereme všechny základní pravopisné oblasti. Zazní jak tradiční poučky, tak řada upozornění na méně známé výjimky a všeobecně rozšířené omyly. Všechny jevy budou vyloženy v přirozených kontextech. Účastníci kurzu se rovněž seznámí s nejnovějšími spolehlivými zdroji informací o pravopisu (tištěnými i online) a budou mít možnost zeptat se na cokoliv z vlastní jazykové praxe.



Záleží nám na příjemné, uvolněné atmosféře, a tak není nikdo vyvoláván ani „zkoušen“.



Výběr z témat kurzu: psaní i/y, s/z, mě/mně; psaní velkých písmen, spřežek a cizích slov; základní interpunkční pravidla.



Získejte ztracenou jistotu a pište bez pravopisných chyb!

Český pravopis: jistoty a novinky

Vybraný termín:

7.10.2021  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena
1 479 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je čtyři a tři ? Součet zapište číslicemi.