Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

ON-LINE KURZ: Novinky v daních a účetnictví 2021

Kurzem Vás provede RNDr. Ivan Brychta

Lektor daňových a účetních kurzů ve společnosti 1. VOX

Základní info

Cíle kurzu

Cílem on-line školení je seznámit účastníky s již schválenými nebo připravovanými změnami v daňové a účetní oblasti pro rok 2021. V rámci výkladu bude zdůrazněno, které z novinek je možné použít zpětně i pro rok 2020. Budou zmíněny i novinky v zákonech s daněmi a účetnictvím souvisejících. Zaměříme se na změny v daňové a účetní oblasti od roku 2021 v souvislosti s již schválenými, nebo očekávanými novelami zákona o daních z příjmů, zákona o DPH, daňového řádu a se změnami v účetní legislativě. Obsah školení bude přizpůsoben aktuálnímu vývoji legislativy v době jeho konání.

Určeno pro

On-line kurz je určen daňovým poradcům, ekonomům, účetním, podnikatelům a dalším osobám, které se ve firmách zabývají daňovou a účetní problematikou, zejména pak pro ty, kteří potřebují být informováni o novinkách v daňové a účetní oblasti, aby si mohli v předstihu optimalizovat své daňové povinnosti.

Obsah kurzu

● Schválené a očekávané změny v daních z příjmů (zpětné uplatnění daňové ztráty, bytová potřeba a úrok jako odčitatelná položka po zrušení daně z nabytí nemovitých věcí, promítnutí terminologie mezinárodních smluv, problematika superhrubé mzdy v roce 2021 a další)
● Schválené a očekávané změny v zákoně o DPH (změny v návaznosti na legislativu EU např. pro osvobozené dodání zboží do jiného členského státu EU, pro dodání zboží v řetězci nebo pro režim skladu, změny pro zvláštní režim, pro cestovní službu a další)
● Schválené a očekávané změny dalších daňových zákonů (významná novela daňového řádu, nejen v otázkách daňové informační schránky, zálohy na daňový odpočet, sankce správce daně a ustanovení o úrocích, start další fáze elektronické evidence tržeb a s tím spojené otázky, zrušená daň z nabytí nemovitých věcí, sazby cestovních náhrad 2020 a další)
● Změny v účetních předpisech (v prováděcích vyhláškách a v Českých účetních standardech, budou-li v termínu konání školení známy)
● Aktuální výklady správce daně k novinkám v daňové oblasti (dle zveřejněných sdělení a informací GFŘ, dle závěrů koordinačního výboru)
● Další změny v návaznosti na legislativní proces

Poznámka

V průběhu webináře můžete získat odpovědi na Vaše dotazy položením přímých otázek lektorovi.
Můžete položit komplikovanější dotazy před konáním webináře a lektor na ně odpoví přednostně v průběhu výkladu.

On-line kurz je realizován partnerskou společností Videolektor.cz.

TIP: Získejte přístup ke všem již vydaným videozáznamům a k těm, které budou vydané v průběhu jednoho roku (min. 25 ks). Zároveň získejte možnost zúčastnit se zdarma všech webinářů: >>Výhodné předplatné

ON-LINE KURZ: Novinky v daních a účetnictví 2021

Vybraný termín:

9.12.2020  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je devět a devět ? Součet zapište číslicemi.