Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

On-line cyklus: Průřez pracovněprávní a mzdovou oblastí – pro rok 2021

Kurzem Vás provede Mgr. Vladimír Černý

Lektor a poradce v oblasti pracovněprávních vztahů Absolvent Právnické fakulty, specialista na pracovní právo s bohatými zkušenostmi a velký…

Základní info

Cíle kurzu

Po absolvování cyklu on-line seminářů budete mít ucelený přehled o aktuálních předpisech a změnách platných pro rok 2021. Budete připraveni je aplikovat do praxe.
Obsah on-line přednášek zohlední legislativní vývoj k datu konání.

Určeno pro

Personalistům, mzdovým účetním, podnikovým právníkům, odborovým funkcionářům a všem ostatním, kteří v rámci svých pracovních povinností řeší personální a mzdové záležitosti.

Obsah kurzu

1. seminář:
16. 12. 2020; 9:00–14:00 • Zákoník práce – změny pracovněprávních vztahů pro rok 2021 • Mgr. Vladimír Černý
Základní principy pracovněprávních vztahů z pohledu praxe.
Problematika postupů zaměstnavatele před vznikem pracovního poměru – uchazeč z pohledu zákoníku práce, příslib zaměstnání, informační povinnosti.

Vznik pracovního poměru – základní náležitosti pracovní smlouvy, vstupní lékařská prohlídka a vznik pracovního poměru, zkušební doba, pracovní poměr na dobu určitou.

Pracovní doba zaměstnanců – rovnoměrné a nerovnoměrné rozvržení pracovní doby, pružná pracovní doba, nepřetržité doby odpočinky mezi dvěma směnami a v týdnu, práce přesčas, noční práce, evidence pracovní doby zaměstnavatelem, dovolená zaměstnanců základní pravidla a povinnosti zaměstnavatelů od 1. 1. 2021.

Skončení pracovního poměru – dohodou, výpovědí, okamžitým zrušením, ve zkušební době, uplynutím sjednané doby.

Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr – dohoda o provedení práce, dohoda o pracovní činnosti.

Dotazy a diskuze.

2. seminář:
17. 12. 2020; 9:00–13:00 • Zdaňování příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků v roce 2021 a roční zúčtování za rok 2020 • Ing. Marie Hajšmanová
Změny v dani z příjmů ze závislé činnosti od ledna 2021:
Změny ve zdaňování příjmů zaměstnanců od ledna 2021 • základ daně z příjmů ze závislé činnosti • daňové zvýhodnění na vyživované děti • soustavná příprava na budoucí povolání a její prokazování • povinnosti zaměstnavatele při vybírání daně z příjmů ze závislé činnosti, záloha na daň, zvláštní sazba daně v příkladech • náležitosti mzdového listu, návaznost obsahu mzdového listu na účetnictví.

Roční zúčtování záloh na daň a daňového zvýhodnění za rok 2020:
Roční zúčtování záloh na daň z pohledu zaměstnavatele a z pohledu zaměstnance • zahrnutí příjmů zdaněných zvláštní sazbou daně do základu daně • výpočet roční daňové povinnosti zaměstnance za rok 2020 • podmínky pro uplatnění nezdanitelné části základu daně • slevy na dani s možností uplatnění až po uplynutí zdanitelného období (sleva na vyživovanou manželku, sleva na umístění dítěte v zařízení péče o děti předškolního věku) • lhůty pro provedení ročního zúčtování záloh, vrácení přeplatků na dani z ročního zúčtování • podávání tiskopisů Vyúčtování daně za rok 2020.

Dotazy a diskuze.

3. seminář:
18. 12. 2020; 9:00–16:00 • Mzdové předpisy pro rok 2021 • Zdeněk Křížek
Základní informace o přijatých opatření v souvislosti s COVID-19:
Ošetřovné, karanténa, kompenzační bonus OSVČ, s.r.o., dohody, Program ANTIVIRUS – A plus, B. Uplatňování nároku, čerpání, výše kompenzačního bonusu, ošetřovného, délka čerpání. Závazné tiskopisy.

Osobní a mzdová agenda v roce 2021 – povinnosti zaměstnavatele:
Vedení osobní evidence, potřebné údaje při přijímaní uchazečů o zaměstnání. Osobní spis. Ochrana osobních údajů a ochrana majetkových zájmů zaměstnavatele a ochrana soukromí zaměstnance. Vnitřní firemní předpisy. Předsmluvní povinnosti zaměstnavatele.

Odměňování zaměstnanců – mzda, plat, odměna 2021:
Nové výše minimální a zaručené mzdy pro rok 2021 a dopady minimální mzdy do dalších právních předpisů – příplatek za ztížené pracovní prostředí, dopočet do MVZ – zdravotní pojištění, příjem ve vazbě na nekolidující zaměstnání.

Průměrný výdělek:
Rozhodné období, započitatelný výdělek, formy průměrného výdělku, pravděpodobný výdělek, zvláštní výpočty průměrného výdělku, průměrný výdělek u dohod o provedení práce a pracovní činnosti. Výpočet průměrného výdělku, jako podklad pro úřad práce.

Srážky ze mzdy od 1. 1. 2021:
Srážky ze mzdy, platu nebo odměny podle daných právních předpisů. Příjmy, které se zahrnují pro účely srážek. Pořadí provádění srážek. Dohody mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. Přednostní a nepřednostní pohledávky. Výpočet srážek – od 1. 1. 2021. Součinnost zaměstnavatele vůči exekutorům. Celá řada názorných výpočtů a doporučených vzorů.

Všeobecný vyměřovací základ od roku 2021:
Nové výše redukčních hranic pro výpočet dávek nemocenského pojištění a náhrady mzdy za prvních 14 dnů. Názorné ukázky výpočtů náhrady mzdy. Vnitřní předpis k zajištění kontroly dočasně práce neschopného zaměstnance.

Pojistné na sociální a zdravotní pojištění:
Průměrný výdělek a následný výpočet povinných záloh pro OSVČ – důchodové pojištění, zdravotní pojištění. Osoby dobrovolně důchodově pojištění. Názorná ukázka výpočtu důchodu pro rok 2021. Nová rozhodná výše odměny pro vznik účasti na nemocenském pojištění u zaměstnanců vykonávající práce v rámci tzv. malého rozsahu pro rok 2021. Názorné ukázky výpočtů.

Další důležité novinky ke dni konání:
Zrušení superhrubé mzdy a názorná ukázka výpočtu mzdy, platu nebo odměny. Vyhláška o tuzemském a zahraničním stravném, tzv. stravenkový paušál, příklady výpočtů dovolené 2021.

Dotazy posluchačů.

Poznámka

Připojit se k on-line vysílání není vůbec složité. Den před konáním obdržíte e-mail s odkazem, na který stačí kliknout. Tak se dostanete do on-line školící místnosti a můžeme začít. Používáme aplikaci ZOOM.
Připojit se můžete z počítače i mobilu.

Po celou dobu konání lze využít naši technickou podporu (tel. 777 741 787), se vším vám pomůžeme.

On-line vysílání je realizováno společností 1. VOX a.s.

On-line cyklus: Průřez pracovněprávní a mzdovou oblastí – pro rok 2021

Vybraný termín:

16.12.2020 –  18.12.2020  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je tři a tři ? Součet zapište číslicemi.