Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Daň z příjmů fyzických osob za rok 2020 - změny plynoucí ze znění zákona

seminář

Základní info

Cílem semináře je seznámit účastníky se změnami souvisejícími s procesem odevzdání daňového přiznání fyzických osob k dani z příjmů. Součástí semináře budou praktické příklady a přípradné novinky od roku 2021.

Program semináře:

  • Změny ve vyplňování formuláře přiznání DPFO pro rok 2020, upozornění na případné problémy, rozbor nejdůležitějších změn.
  • Věcné změny v zákoně č. 586/1992 Sb., (informace o osvobozených příjmech, změny v posouzení stavby a pozemku, výhry v loteriích, fakturace jednatele, příjmy spolupracující osoby, zrušení daně z nabytí nemovitých věcí, informace o uplatnění slev na dani a daňovém zvýhodnění, příjmy vyživované manželky aj.).
  • Další věcné změny v daních z příjmů (správné uplatnění nároku na kompenzační bonus-OSVČ - spol. s.r.o. – DPP a DPČ, příjmy ze zdrojů v zahraničí - různé zdaňovací období, esenciální výdaje, prekluze v případě aplikace § 38r ZDP - rozsudek 9 Afs 81/2020, výklad pojmu živnost u výdajů %, aj.) 
  • Zajímavosti z judikatury a praxe (prokazování výdajů výslechem svědků, podnikání - Rozsudek 3 AS 360/2017, uplatnění úroků z úvěru, příjem z nájmu, aj.)
  • Novinky pro rok 2021 (nové podmínky pro uplatnění úroků z úvěru, zrušení superhrubé mzdy, aj.)
  • Dotazy a diskuse

Daň z příjmů fyzických osob za rok 2020 - změny plynoucí ze znění zákona

Vybraný termín:

30.11.2020  Olomouc
09:00 – 14:00 hod.

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.