Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Placení a vymáhání pohledávek v přenesené působnosti podle daňového řádu

seminář

Základní info

Cílem školení je prohloubit znalosti účastníků vzdělávání ve věci exekuce na peněžitá plnění podle zákona čís. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, s důrazem na příslušnou právní úpravu v daňovém řádu a občanském soudním řádu. Školení je určeno úředníkům působícím v oblasti správy daní a exekučního správního orgánu, dále pro ty, kteří se zabývají problematikou výkonu rozhodnutí a vymáháním pohledávek formou exekuce.

Program semináře:

  • Právní úprava exekuce na peněžitá plnění dle zákona čís. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů – příslušnost exekučního správního orgánu, obecný správce daně, obecná úprava správní exekuce.
  • Způsoby vymáhání dle zákona čís. 280/2009 Sb., daňový řád.
  • Daňová exekuce jako jeden ze způsobů vymáhání pohledávek – předpoklady nařízení daňové exekuce, vztah úpravy v daňovém řádu k úpravě v občanském soudním řádu, jednotlivé druhy exekučních titulů, materiální a formální vykonatelnost exekučního titulu, způsoby provedení daňové exekuce, vyloučení majetku z daňové exekuce, prohlášení o majetku, odklad a zastavení daňové exekuce, exekuční náklady, lhůta pro placení daně a úkony přerušující její běh, pořadí úhrady daně speciálně ve vztahu k daňové exekuci.
  • Jednotlivé způsoby provedení daňové exekuce – srážkami ze mzdy, přikázáním pohledávky z účtu u poskytovatele platebních služeb, přikázáním jiné peněžité pohledávky, postižením jiných majetkových práv, prodejem movitých věcí, prodejem nemovitých věcí.
  • Právní úprava dražby a rozvrhového řízení v daňovém řádu.

Placení a vymáhání pohledávek v přenesené působnosti podle daňového řádu

akreditace MVČR
Vybraný termín:

26.11.2020  Hradec Králové
09:00 – 14:00 hod.

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.