Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

DPH u obcí a neziskových organizací

seminář

Základní info

Cílem vzdělávacího programu je seznámit účastníky s uplatňováním DPH ve veřejné správě. Součástí výkladu budou praktické postupy uplatňování DPH a upozornění na nejčastější chyby. Výklad bude zaměřen na aktuální legislativní stav. Školení je určeno vedoucím a úředníkům ekonomických odborů obcí, měst a krajů dále ekonomům a účetním ostatních neziskových organizací, organizačním složkám státu a dobrovolným svazkům obcí.

Program semináře:

  • Aktuální stav zákona o DPH a legislativy EU, vybrané výklady MF ČR a GFŘ, vybrané zápisy z jednání KV s KDP ČR.
  • Vymezení ekonomických činností neziskových organizací a činností, které nejsou předmětem DPH 
  • Sazby daně při dodání zboží a poskytování služeb, sazby daně ve výstavbě. 
  • Zálohové platby - vyúčtování záloh, postup při vyúčtování dodávek energií a zákonem vymezených služeb, základ daně a výše daně v případech, kdy vznikla povinnost přiznat daň ze zálohy, změny v oblasti zálohových plateb přijatých plátci, kteří nevedou účetnictví. 
  • Daňové doklady - pravidla vystavování a uchovávání daňových dokladů, forma, typy a náležitosti daňových dokladů, možné způsoby zajištění věrohodnosti původu, neporušenosti obsahu a čitelnosti daňového dokladu. 
  • Režim přenesení daňové povinnosti při poskytnutí stavebních a montážních prací - vysvětlení principu přenesení daňové povinnosti na praktických příkladech s promítnutím do daňového přiznání k DPH, upozornění na časté chyby a možnosti jejich opravy, stavební práce realizované pro neziskové subjekty bez uplatnění režimu přenesení daňové povinnosti.
  • Ručení za nezaplacenou daň - institut ručení za nezaplacenou daň, nespolehlivý plátce, zveřejnění údajů o bankovních účtech, zpřístupnění údajů z registru plátců a jejich využití v praxi, kontrolní mechanismy, zvláštní způsob zajištění daně. 
  • Registrace k DPH - výše obratu pro registraci, vymezení plátců daně a identifikovaných osob, změny v oblasti registrace k DPH, změny týkající se zrušení registrace k DPH z moci úřední, sankční postihy při nesplnění registrační povinnosti.
  • Vybraná problematika týkající se speciálně ÚSC a příspěvkových organizací - plnění, která nejsou předmětem daně, výkony veřejné správy a DPH, plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně, vazba na výši nároku na odpočet daně.  

DPH u obcí a neziskových organizací

akreditace MVČR
Vybraný termín:

20.4.2021  Praha
09:00 – 14:00 hod.

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.