Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Microsoft Azure Bezpečnostní specialista

kurz

Základní info

Tento kurz seznamuje studenty s bezpečnostními technologiemi používanými k ochraně cloudových a online systémů Azure. V průběhu kurzu se účastníci seznámí s bezpečností v prostředí Azure a naučí se, jak uplatňovat bezpečnostní pravidla a zásady pro zdroje uložené v Azure a v aplikacích navržených a implementovaných pro Azure prostředí.

Cílová skupina
IT profesionálové se základními znalostmi cloudového prostředí Azure, kteří se chtějí naučit základům a pokročilým technikám pro implementaci bezpečných řešení v cloudovém prostředí Azure.

Obsah kurzu

1. den
Modul 1: Úvod do Azure
Obsahem lekce je základní orientace v prostředí Azure, účastníci kurzu si osvojí / zopakují základní pojmy důležité pro zvládnutí celého kurzu. Budou osvěženy pojmy jako geografická topologie cloudu, regiony, vztahy mezi regiony. Dále se představí prostředí pro ovládání prostředků cloudu, Azure portál, CloudShell či Azure CLI.
Modul 2: Úvod do zabezpečení Azure
Obsahem modulu je seznámení se základními pojmy z oblasti bezpečnosti, vrstvy bezpečnosti. Dalším tématem je soulad Azure s bezpečnostními standardy a legislativními nařízeními.
Modul 3: Správa identit, Azure Active Directory
Modul studenty seznámí se základními principy správy identit, rolí a oprávnění pomocí Azure Active Directory. Budou prezentovány operace s identitami a správa autentikačních metod (MFA, SSO). Dále se účastníci seznámí s integračními vzory, které zajistí propojení Azure AD s prostředím on-premise (AD Connect, ADFS) a budou uvedeni do PIM (Privileged Identity Management).

2. den
Modul 4: Zabezpečení perimetru a sítě
Modul seznamuje se základními principy zabezpečení síťového prostředí Azure, seznamuje s VNET, subnets, routes, VNet peering, NSG. Dále řeší oblast dostupnosti cloud řešení pomocí Azure Load balancer a gateways, konfigurace firewallu a network watcher.
Modul 5: Zabezpečení Host/VM
Modul ukazuje základní principy zabezpečení VM v cloudu, šifrování úložiště a osvědčené postupy pro zajištění bezpečného VM.
Modul 6: Zabezpečení kontejnerových platforem
Modul ukazuje způsob, jakým je možné vytvořit zabezpečený registr aplikačních kontejnerů a ukazuje způsob zabezpečení platformy AKS.
Modul 7: Zabezpečení úložiště
Modul seznamuje se způsoby, jak zabezpečit trvalé úložiště dat v cloudovém prostředí a základními princip správy rolí a privilegií pro přístup do úložiště.

 

3. den
Modul 8: Role Based Access přístup
Modul seznamuje se základy implementace RBAC v prostředí Azure cloudu, aplikace Azure policies, zabezpečení zdrojů pomocí zámků.
Modul 9: Správa bezpečnosti
Modul naučí účastníky kurzu využívat Azure Monitor a Azure Alerts jako prostředky pro sledování aktivit v systému v cloudovém prostředí, analyzovat logy a představí Azure security center.
Modul 10: Zabezpečení datových služeb
Modul seznamuje se základními principy zabezpečení datových služeb Azure (Azure SQL, Azure Cosmos DB), Bude představena implementace auditu/kešování a principy zabezpečení Azure Data lake.
Modul 11: Správa klíčů a secrets
Modul seznamuje s komponentou Azure Key Vault. Naučí účastníky používat key vault a pracovat s certifikáty a secrets.

Microsoft Azure Bezpečnostní specialista

Vybraný termín:

23.11.2020 –  7.12.2020  Praha Upřesnující informace k termínu
09:00 – 17:00 hod.

Cena
16 500 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.