Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Majetek a jeho odpisy - daňový a účetní pohled

seminář

Základní info

Cílem semináře je komplexní rozbor problematiky hmotného a nehmotného majetku z pohledu daní a účetnictví, se zaměřením zejména na vymezení odpisovaného majetku, správné určení vstupní ceny a souvisejících odpisů, a se zdůrazněním účetních a daňových souvislostí vč. aktuálních významných novinek, které lze zpětně použít i pro rok 2020.

Program semináře:

  • Vymezení hmotného a nehmotného majetku (dlouhodobý, drobný, rozdílné hranice v účetním a daňovém pojetí, technické zhodnocení daňově a účetně, změněné hranice pro hmotný movitý majetek a pro technické zhodnocení vč. příkladů aplikace na majetek v roce 2020)
  • Vstupní cena a její stanovení (pro účely daňové i účetní, vyvolaná investice a další)
  • Účetní odpisy (zásady pro účetní odpisování, komponentní odpisy, metoda zbytkové hodnoty a další způsoby odpisování, odpisový plán)
  • Daňové odpisy hmotného majetku (vymezení odpisovatele, odpisovaný a neodpisovaný majetek, rovnoměrně a zrychlené odpisy a jejich srovnání, mimořádné odpisy v roce 2020 a 2021, další možnosti odpisování vč. odpisů při technickém zhodnocení)
  • Nehmotný majetek (možné způsoby odpisování, odpis v případě technického zhodnocení, zdůraznění nového přístupu v roce 2021)
  • Daňové odpisy ve speciálních případech (při pozbytí majetku, pokračování v odpisování, odpisy při zvýšení spoluvlastnického podílu, pro technické zhodnocení provedené ekonomickým uživatelem, a další)
  • Další související problematika (např. zůstatková cena a její daňový režim, zásady tvorby rezervy na opravy majetku a další)

Výklad bude ilustrován na příkladech a bude doplněn aktuálními stanovisky GFŘ a MF k dané problematice. Rovněž budou zdůrazněny novinky ve srovnání s předchozím stavem.

Pro účastníky semináře bude k dispozici podkladový materiál. V průběhu semináře budou zodpovězeny konkrétní dotazy účastníků.

Majetek a jeho odpisy - daňový a účetní pohled

Vybraný termín:

17.3.2021  Hradec Králové
09:00 – 14:00 hod.

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.