Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Novela zákoníku práce se zaměřením na dovolenou, pracovněprávní aktuality na začátku roku 2021

kurz

Základní info

Seminář bude zaměřen především na vysvětlení změn, které nastaly v oblasti pracovního práva začátkem roku 2021 mj. v souvislosti s novelou zákoníku práce, nebo se v nejbližší době chystají, a problémů, které řeší zejména personalisté nebo mzdoví účetní v praxi a které vedou ke sporům nebo dohadům mezi zaměstnanci a zaměstnavateli. Vedle toho budou účastníci seznámeni s aktualitami v podobě stanovisek ústředních orgánů nebo soudních rozhodnutí.
Tématická náplň:
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE – jak se vypořádat se zásadní změnou právní úpravy dovolené - čerpání dovolené z roku 2020 v roce 2021 a přechodné ustanovení; dovolená v týdnech, dnech, hodinách z hlediska  výpočtu práva na dovolenou a z hlediska čerpání; dovolená při kratším pracovním úvazku a změně úvazku; dovolená ve svátek; co považovat pro účely dovolené za výkon práce; čerpání dovolené po skončení mateřské dovolené a další problematické situace  na konkrétních příkladech
 informace z ČSSZ ohledně refundace vyplacené náhrady za čerpání pracovního volna k akcím pro děti a mládež atd.
ODMĚŇOVÁNÍ zaměstnanců – nová výše minimální mzdy a nejnižších úrovní zaručené mzdy a jak s nimi pracovat; změny v odměňování zaměstnanců ve veřejných službách a správě; aktuální otázky a příklady týkající se jednotlivých příplatků a odměn; výjimky z právní úpravy v režimu home office.
ZMĚNY A PROBLÉMY V OBLASTI ZAMĚSTNANOSTI – podpora v době částečné zaměstnanosti (tzv. kurzarbeit); nově ve výpočtu povinného podílu zaměstnávání osob se zdravotním postižením; vybrané problémy agenturního zaměstnávání; skončení pracovního poměru, odstupné a jeho vliv na podporu v nezaměstnanosti (rozdílná stanoviska ombudsmana a MPSV k některým otázkám), apod.     
Nová výkladová stanoviska AKV a aktuální rozhodnutí Nejvyššího soudu v pracovněprávních věcech.
● Dotazy a diskuse.
Aktuality ke dni konání semináře.

Novela zákoníku práce se zaměřením na dovolenou, pracovněprávní aktuality na začátku roku 2021

Vybraný termín:

27.1.2021  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.