Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Mzdová akademie pro začínající v praxi

Kurzem Vás provede Ing. Olga Krchovová

daňová a účetní poradkyně

Základní info

Cíle kurzu

Po absolvování kurzu budete schopni vést mzdovou agendu dle platné legislativy. Budete se umět orientovat ve všech povinnostech zaměstnavatele. Zároveň jako zaměstnanec zjistíte všechny své nároky vyplývající z pracovního poměru.

Vzhledem k tomu, že součástí kurzu jsou též praktické příklady, je vhodné si přinést kalkulačku s funkcemi.

Určeno pro

Kurz je určen finančním účetním, kteří by chtěli rozšířit své znalosti o vedení mezd zaměstnanců, personalistům, živnostníkům, kteří mají zaměstnance, vedoucím pracovníkům a všem ostatním, které tato problematika zajímá.

Obsah kurzu

Teoretická část:
• vznik, změny a skončení pracovního poměru,
• náležitosti pracovní smlouvy,
• dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr,
• harmonogram prací v mzdové účtárně, povinnosti zaměstnavatele,
• základní mzdové výpočty,
• průměrný výdělek, příplatky a náhrady mzdy, dovolená,
• zálohová a srážková daň, daňové slevy, daňové zvýhodnění,
• roční zúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti
• zdravotní pojištění,
• sociální a nemocenské pojištění, náhrada mzdy za DPN (dočasná pracovní neschopnost),
• důchodového pojištění, ELDP (evidenční listy důchodového pojištění),
• zákonné pojištění zaměstnavatele,
• srážky ze mzdy.


Praktická část:
• jednoduché příklady na zpracování mezd, příplatky a náhrady, odvody z mezd,
• přihlášení a odhlášení zaměstnance k zdravotnímu a nemocenskému pojištění,
• vyplnění ELDP,
• příklad na výpočet srážek ze mzdy.

Na závěr kurzu si účastníci mohou vyzkoušet znalostní test.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.

Mzdová akademie pro začínající v praxi

Vybraný termín:

24.8.2021 –  26.8.2021  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a osm ? Součet zapište číslicemi.