Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Manažer v sociálních službách – 3.3. Úvod do problematiky projektového řízení

Základní info

Úvod do problematiky projektového řízení

Číslo projektu: Moderní vzdělávání / Moderne Ausbildung (MOPOV) 2017-1-CZ01-KA202-035472
erasmus loga

ModulÚvod do problematiky projektového řízení je osmihodinovým modulem, s polovinou (4h) studijní doby pokrytou prezenční částí a polovinou ve formě e-learningu. Projektový management nám pomáhá naplánovat, realizovat a dotáhnout do konce stanovený projekt. Zvládnout spoustu úkolů tak, abychom dosáhli stanovených cílů v daném čase a s dodržením stanoveného rozpočtu. Cílem tohoto modulu nám takové plánování představit.

První kapitola se jmenuje Úvod do problematiky projektového řízení. Zde se seznámíte s praktickým výkladem pojmu „projekt“. Naučíte se rozlišovat, kdy se jedná o projekt, a dozvíte se, jaké jsou jeho charakteristiky. Kapitola je zpracována interkativním e-learningovým nástrojem Moodle.

Kapitola Role a postavení projektového manažera je z více než poloviny stran naplněna stránkami s cvičeními, dotazy a odpověďmi. Jaká by měla být osobnost projektového manažera, jaké jsou jeho činnosti a odpovědnosti? To vše zde.

Třetí kapitola Životní cyklus projektu podrobně seznamuje s životním cyklem projektu. Jednotlivé fáze budou předmětem dalšího modulu. Tato kapitola má podpořit praktickou představu životního cyklu projektu od vzniku myšlenky a iniciace až po ukončení a hodnocení projektu.

Poslední e-learningovou kapitolou tohoto modulu je kapitola Příprava projektu. Přípravu projektu nelze podceňovat, a proto se zde budeme věnovat jednotlivým krokům přípravy projektu, stanovení obecného, ale i dílčích cílů, dále analýzám, které můžeme použít pro zdárnou přípravu projektu. Kapitola je, stejně jako 3 předchozí, zpracována v e-learningovém nástroji Moodle.

Kapitola Vybrané problémy projektového řízení 1 už je kapitolou prezenční. Problémy, které vznikají při řízení projektu lze rozdělit do několika kategorií. Tato část si klade za cíl upozornit na problémy, které mohou vzniknout na úrovni vedoucího projektu, v oblasti finanční, či časové a nastínit jejich předcházení a řešení. Prezentace, patřící k této prezenční kapitole, je přiložena.

Pokračujeme kapitolou Vybrané problémy projektového řízení 2. Další, nemalá část problémů, které mohou vzniknout při řízení projektu, spočívá v týmu a jeho vedení, velmi často také v komunikaci. Na tyto problémy upozorní druhá část vybraných problémů projektového řízení. Součástí této kapitoly jsou také pozitiva a negativa řízení projektu. I zde je připojen materiál k prezenční části.

V sedmé kapitole Specifika projektového řízení v sociálních službách 1 probereme specifika v realizaci a řízení projektů, která byla zjištěna porovnáním projektů v komerční sféře a sociálních službách. Kapitola samozřejmě obsahuje přiloženou prezentaci.

Poslední kapitola byla jednoduše nazvána Specifika projektového řízení v sociálních službách 2. Zaměřuje se především na lidskou stránku a stránku administrativní. Také tato kapitola vychází ze zjištění, která byla učiněna výzkumy studentů vysokých škol.

Poslední částí je Závěrečný test. V tomto testu si účastník ověří nabyté znalosti modulu. Test může libovolně opakovat.

Co vám tento modul přinese:

  • získáte nebo prohloubíte si znalosti týkající se poskytování sociální služby v souvislosti s problematikou projektového řízení
  • vyzkoušíte si moderní nástroje podporovaného e-learningu
  • po získání akreditace bfz můžete pokračovat v prezenční části kurzu, a získat tak certifikát pro absolvování celého modulu. Podklady pro prezenční výuku jsou také součástí modulu.

Délka studia:

  • předpokládaná délka podporovaného samostudia činí 4 hodiny. V celkové časové dotaci není zahrnuto absolvování závěrečného testu a zpětná vazba formou webinářů apod. Modul Úvod do problematiky projektového řízení bude zpřístupněn po dobu jednoho měsíce.

Forma studia:

Kurz je určený:

  • vedoucím pracovníkům poskytovatelů sociálních služeb
  • sociálním pracovníkům, kteří si chtějí zvýšit kvalifikaci
  • zájemcům o nové postupy vzdělávání

Vstupní předpoklady:

  • před zahájením kurzu obdržíte přístup do LMS a povinný vstupní evaluační dotazník
  • předpokládané vzdělání: ukončené středoškolské studium nebo vyšší

Způsob zakončení studia:

  • závěrečný test
  • povinný výstupní evaluační dotazník, v němž se anonymně vyjádříte k novým formám vzdělávání i jeho podpoře ze strany bfz

Pojďte se s námi podílet na unikátním projektu Erasmus+ a prohlubte si své manažerské vědomosti v oblasti řízení sociálních služeb!

erasmus loga

Manažer v sociálních službách – 3.3. Úvod do problematiky projektového řízení

Vybraný termín:

 Praha

Cena
0 Kč + 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a pět ? Součet zapište číslicemi.