Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Manažer v sociálních službách – 3.4. Řízení projektu

Základní info

Řízení projektu

Číslo projektu: Moderní vzdělávání / Moderne Ausbildung (MOPOV) 2017-1-CZ01-KA202-035472
erasmus loga

Modul Řízení projektu je osmihodinovým modulem, s polovinou (4h) studijní doby pokrytou prezenční částí a polovinou ve formě e-learningu. Zabývám se v něm jednotlivými fázemi projektu, včetně řízení rizik nebo samotnou realizací.

První kapitola se logicky jmenuje Plánování projektu. Plánování je stěžejní činností pro úspěšnost projektu. V této kapitole se naučíte, jak projekt naplánovat, seznámíte se s analýzou 5M pro snadnější rozhodování, naučíte postupné kroky plánování projektu. Kapitola je zpracována interkativním e-learningovým nástrojem Moodle.

Druhá kapitola s názvem Logický rámec zpracovává metodu, která nám pomáhá získat ucelený přehled o projektu v logických souvislostech s předpoklady a riziky. Logický rámec bývá často součástí žádosti o dotaci projektu. Proto je mu věnována celá kapitola, kde se naučíte logický rámec zpracovat a číst v něm. V této kapitole najdete krásně zpracované přehledy s indikátory, výstupy a klíčovými aktivitami. Věděli jste, že logický rámec čteme odzadu?

Třetí kapitola se jmenuje Řízení rizik. V této části se dozvíte, jak zpracovat analýzu rizik, jak rizika identifikovat, posuzovat a vyhodnocovat a jak zpracovat plán jejich řešení. Víte, jak stanovíme stupeň významnosti rizika? Tato kapitola přinese nejn na tuto otázku odpovědi.

Poslední e-learningovou kapitolou tohoto modulu je kapitola Finanční řízení projektu. Kde hledat vhodné zdroje financování projektu? Jak vytvořit rozpočet projektu? Co jsou způsobilé a nezpůsobilé náklady? Jak řídit rozpočet? Co je to porušení rozpočtové kázně? Na tyto a další otázky hledá tato část modulu odpověď. Kapitola je, stejně jako 3 předchozí, zpracována v e-learningovém nástroji Moodle.

Kapitola Realizace projektu už je kapitolou prezenční. Zaměřujeme se zde jak na technickou, tak administrativní část realizace. Dozvíte se, co jsou kontrolní body a jak prakticky řídit rizika. Prezentace, patřící k této prezenční kapitole, je přiložena.

Pokračujeme kapitolou Týmová kultura. Realizace projektu by nemohla nastat bez lidí, kteří projekt posunují dál, tedy bez projektového týmu. Podstatnou podmínkou úspěšnosti projektu je správná a zdravá týmová kultura. Seznámíte se zde se zákonitostmi spolupráce v týmu a budování týmové kultury. I zde je připojen materiál k prezenční části.

V sedmé kapitole Ukončení projektu popisujeme jednotlivé kroky, které musí být učiněny v závěrečné fázi projektu. Zaměřujeme se zde také na strukturu závěrečné monitorovací zprávy pro příjemce dotací. Kapitola samozřejmě obsahuje přiloženou prezentaci.

Poslední kapitola byla nazvána Hodnocení projektu Projekt by měl být oficiálně uzavřen až po vyhodnocení všech aspektů a vytvoření dokumentu „Formalizované poučení z předchozích projektů“. Postup v této fázi řízení projektu popisuje poslední kapitola modulu.

Poslední částí je Závěrečný test. V tomto testu si účastník ověří nabyté znalosti modulu. Test může libovolně opakovat.

Co vám tento modul přinese:

  • získáte nebo prohloubíte si znalosti týkající se poskytování sociální služby v souvislosti s problematikou projektového řízení
  • vyzkoušíte si moderní nástroje podporovaného e-learningu
  • po získání akreditace bfz můžete pokračovat v prezenční části kurzu, a získat tak certifikát pro absolvování celého modulu. Podklady pro prezenční výuku jsou také součástí modulu.

Délka studia:

  • předpokládaná délka podporovaného samostudia činí 4 hodiny. V celkové časové dotaci není zahrnuto absolvování závěrečného testu a zpětná vazba formou webinářů apod. Modul Řízení projektu bude zpřístupněn po dobu jednoho měsíce.

Forma studia:

Kurz je určený:

  • vedoucím pracovníkům poskytovatelů sociálních služeb
  • sociálním pracovníkům, kteří si chtějí zvýšit kvalifikaci
  • zájemcům o nové postupy vzdělávání

Vstupní předpoklady:

  • před zahájením kurzu obdržíte přístup do LMS a povinný vstupní evaluační dotazník
  • předpokládané vzdělání: ukončené středoškolské studium nebo vyšší

Způsob zakončení studia:

  • závěrečný test
  • povinný výstupní evaluační dotazník, v němž se anonymně vyjádříte k novým formám vzdělávání i jeho podpoře ze strany bfz

Pojďte se s námi podílet na unikátním projektu Erasmus+ a prohlubte si své manažerské vědomosti v oblasti řízení sociálních služeb!

erasmus loga

Manažer v sociálních službách – 3.4. Řízení projektu

Vybraný termín:

 Praha

Cena
0 Kč + 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a šest ? Součet zapište číslicemi.