Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

ON-LINE KURZ: Technické zhodnocení a opravy 2021

Kurzem Vás provede RNDr. Ivan Brychta

Lektor daňových a účetních kurzů ve společnosti 1. VOX

Základní info

Cíle kurzu

Kurz se zaměřuje na vymezení technického zhodnocení a oprav majetku, a to jak z pohledu daní (daň z příjmů, daň z přidané hodnoty), tak z pohledu účetnictví. Kromě definic, vymezení odlišností a některých specifických postupů z pohledu daní a účetnictví, bude pozornost věnována i souvisejícím výkladům správce daně nebo judikatuře. Zdůrazněny budou rovněž změny v roce 2021 oproti minulému roku.

Určeno pro

Kurz je vhodný pro ekonomy, účetní, daňové poradce, podnikatele a další osoby, které v rámci své podnikatelské činnosti řeší opravy a technické zhodnocení hmotného a nehmotného majetku a mají zájem se seznámit se související problematikou z pohledu daní a účetnictví.

Obsah kurzu

• Vymezení technického zhodnocení z pohledu daní a účetnictví (práce charakteru technického zhodnocení, způsob posuzování u jednotlivého majetku, limity, odlišnost daňového a účetního pojetí, příklady); vymezení pro hmotný i nehmotný majetek, změny v daňovém vymezení pro rok 2021.
• Vymezení oprav a údržby pro účely daní a účetnictví (definice, příklady, výklad správce daně).
• Rozdíl mezi technickým zhodnocením z pohledu v daních a účetnictví (příklady, výklady, judikatura).
• Specifické postupy pro technické zhodnocení (provádění a odpisování TZ uživatelem, nájemcem nebo podnájemcem, vliv na pronajímatele, a další).
• Specifické postupy pro opravy (provádění oprav uživatelem, nájemcem nebo podnájemcem, vliv na pronajímatele, tvorba rezervy na opravy a další).
• Pohled zákona o DPH na opravy a technické zhodnocení (možnost odpočtu, úprava a vyrovnání odpočtu, problematika dlouhodobého majetku vč. dlouhodobého majetku vytvořeného vlastní činností).
• Příklady, upozornění na změny pro rok 2020, související výklady a judikatura.

Poznámka

V průběhu webináře můžete získat odpovědi na Vaše dotazy položením přímých otázek lektorovi.
Můžete položit komplikovanější dotazy před konáním webináře a lektor na ně odpoví přednostně v průběhu výkladu.

On-line kurz je realizován partnerskou společností Videolektor.cz.

TIP: Získejte přístup ke všem již vydaným videozáznamům a k těm, které budou vydané v průběhu jednoho roku (min. 25 ks). Zároveň získejte možnost zúčastnit se zdarma všech webinářů: >>Výhodné předplatné

ON-LINE KURZ: Technické zhodnocení a opravy 2021

Vybraný termín:

14.4.2021  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je čtyři a tři ? Součet zapište číslicemi.