Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Stavební zákon – povolování provádění staveb

Kurzem Vás provede Jarmila Skopalová

Moderátorka a lektorka kurzů komunikace ve vzdělávací agentuře 1. VOX

Základní info

Cíle kurzu

Absolvováním semináře získáte přehled o úpravě zjednodušujících forem povolení staveb podle stavebního zákona, o současné úpravě společného územního a stavebního řízení a rozdílech mezi obecnou a zvláštní úpravou danou liniovým zákonem a zákonem o posuzování vlivů na životní prostředí. Na postupném projednání průběhu společného řízení budou ukázány konkrétní rozdíly mezi současnou a navrhovanou právní úpravou.

Budete seznámeni s aktuálním stavem projednávání zcela nového stavebního zákona, informováni o plánovaných zásadních změnách v soustavě stavebních úřadů a dotčených orgánů, o rozdělení staveb na drobné – jednoduché – ostatní – vyhrazené a rozdílné příslušnosti a způsobu povolování a užívání staveb podle jednotlivých druhů.

Určeno pro

Pracovníkům stavebních úřadů, obecných i speciálních stavebních úřadů. Dále jej doporučujeme investorům i odborné veřejnosti.

Obsah kurzu

• jednotlivé formy povolování staveb (stavební povolení, veřejnoprávní smlouva, certifikát autorizovaného inspektora, souhlas s ohlášením),

• obecná úprava společného územního a stavebního řízení podle stavebního zákona a jeho speciální úprava podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a podle liniového zákona č. 416/2009 Sb.,

• související judikatura správních soudů,

• srovnání současné a budoucí úpravy průběhu řízení (účastníci řízení, náležitosti žádosti a dokumentace, námitky účastníků a připomínky veřejnosti, vyjádření stavebníka, posuzování záměru, lhůty pro vydání povolení, změna příslušnosti při nečinnosti),

• informace o aktuálních změnách stavebního a liniového zákona od 1. 1. 2021,

• přehled zásadních změn u soustavy stavebních úřadů a povolování staveb v rámci rekodifikace veřejného stavebního práva (úkony před zahájením řízení, zrychlené řízení, rámcové povolení, povolení záměru EIA, povolení nestavebního záměru.


Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Používáme aplikaci ZOOM, není třeba její instalace.
Přístup do on-line učebny zasíláme spolu s prezentací v případě potvrzené úhrady den před konáním on-line výuky, a to zpravidla mezi 12:30 až 15:30.
Připojit se můžete z počítače i mobilu.
V průběhu můžete získat odpovědi na vaše dotazy.

Po celou dobu konání lze využít naši technickou podporu (tel. 777 741 787), se vším vám pomůžeme.

Pořízení zvukového či obrazového záznamu on-line vysílání není povoleno.

On-line vysílání je realizováno společností 1. VOX a.s.

Stavební zákon – povolování provádění staveb

Vybraný termín:

22.10.2021  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a jedna ? Součet zapište číslicemi.