Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

ON-LINE KURZ: Majetek a odpisy 2021

Kurzem Vás provede RNDr. Ivan Brychta

Lektor daňových a účetních kurzů ve společnosti 1. VOX

Základní info

Cíle kurzu

Školení přináší komplexní rozbor problematiky hmotného a nehmotného majetku z pohledu daní z příjmů a účetnictví, se zaměřením zejména na správné určení vstupní ceny a souvisejících odpisů, a to se zdůrazněním významných novinek daných daňovým balíčkem pro rok 2021 (zvýšení hranice pro hmotný movitý majetek nebo jeho technické zhodnocení, změněné pojetí zákona o daních z příjmů k nehmotnému majetku nebo mimořádné odpisy).

Určeno pro

Ekonomům, účetním, daňovým poradcům, podnikatelům a dalším osobám, které v rámci své podnikatelské činnosti používají hmotný a nehmotný majetek a mají zájem se seznámit se všemi možnostmi, ale i úskalími, které daňové a účetní zákony pro majetek a jeho odpisování přinášejí, a to v aktuální podobě včetně zdůraznění změn platných od roku 2021

Obsah kurzu

• vymezení hmotného a nehmotného majetku (dlouhodobý, drobný, rozdílné hranice v účetním a daňovém pojetí, technické zhodnocení daňově a účetně, změněné hranice pro hmotný movitý majetek a pro technické zhodnocení vč. příkladů aplikace na majetek v letech 2020/2021)
• vstupní cena a její stanovení (daňová a účetní pravidla)
• účetní odpisy (základní účetní metody vč. problematiky komponentních odpisů a metody zbytkové ceny)
• daňové odpisy hmotného majetku (vymezení odpisovatele, odpisovaný a neodpisovaný majetek, rovnoměrně a zrychlené odpisy a jejich srovnání, mimořádné odpisy v roce 2020/2021, další možnosti odpisování vč. odpisů při technickém zhodnocení)
• nehmotný majetek (možné způsoby odpisování, odpis v případě technického zhodnocení, zdůraznění nového přístupu v roce 2021)
• daňové odpisy ve speciálních případech (při pozbytí majetku, pokračování v odpisování, odpisy při zvýšení spoluvlastnického podílu, pro technické zhodnocení provedené ekonomickým uživatelem, a další)
• diskuze a zodpovězení dotazů

Poznámka

V průběhu webináře můžete získat odpovědi na Vaše dotazy položením přímých otázek lektorovi.
Můžete položit komplikovanější dotazy před konáním webináře a lektor na ně odpoví přednostně v průběhu výkladu.

On-line kurz je realizován partnerskou společností Videolektor.cz.

TIP: Získejte přístup ke všem již vydaným videozáznamům a k těm, které budou vydané v průběhu jednoho roku (min. 25 ks). Zároveň získejte možnost zúčastnit se zdarma všech webinářů: >>Výhodné předplatné

ON-LINE KURZ: Majetek a odpisy 2021

Vybraný termín:

30.9.2021  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je deset a čtyři ? Součet zapište číslicemi.