Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

AZ-010 - Azure Administration for AWS SysOps (CZ)

Základní info

Popis kurzu

Tento dvoudenní kurz je určen pro administrátory AWS Sysops, kteří se zajímají o to, jak se Azure liší od AWS a jak se Azure spravuje. Hlavními tématy jsou Azure Administration, Azure Networking, Azure Compute, Azure Storage a Azure Governance. Tento kurz kombinuje přednášku s praktickými cvičeními a diskusi. Během workshopu si studenti vytvoří architekturu typu end-to-end, která demonstruje hlavní rysy diskutované v kurzu.

Určeno pro

Tento kurz je určen pro administrátory AWS Sysops Associate nebo ekvivalent. Tyto osoby by měli mít jeden až dva roky zkušeností s nasazováním, správou a provozem AWS. Studenti absolvující tento kurz se zajímají o to, jak se Azure liší od AWS a jak se Azure spravuje. Studenti mohou mít zájem absolvovat certifikační zkoušku AZ-103 Microsoft Azure Administrator nebo zkoušku AZ-900 Azure Fundamentals.

Obsah kurzu

Modul 1: Správa Azure

V tomto modulu se dozvíte o nástrojích a základních koncepcích potřebných ke správě Azure. Obsažená témata: Resource Manager, Resource Groups, Azure Portal, Azure CLI, Azure Templates, Cloud Shell, Azure Marketplace, a Azure PowerShell.



Modul 2: Azure Networking

V tomto modulu se dozvíte o síťových funkcích Azure. Obsažená témata: Azure Regions, Virtual Networks and Subnets, IP Addressing, Network Security Groups, Virtual Network Peering, VNet-to-VNet Connections, ExpressRoute, Load Balancers a Network Watcher.



Modul 3: Azure Compute

V tomto modulu se dozvíte o konfiguraci a monitorování virtuálních strojů Azure. Obsažená témata: Azure Virtual Machines, Creating Virtual Machines, Virtual Machine Sizes, Virtual Machine Disks, Availability Zones, Availability Sets, Windows VM Connections, Linux VM Connections, Azure Monitor, and Azure Alerts.



Modul 4: Azure Storage

V tomto modulu se dozvíte o funkcích a implementaci úložiště Azure. Obsažená témata: Storage Accounts, Blob Storage, Blob Performance Tiers, File Shares, File Sync, Data Box, Content Delivery Network, Shared Access Signatures, a Service Endpoints.



Modul 5: Azure Identity

V tomto modulu se dozvíte o řešeních identity Azure. Obsažená témata: Azure Domains, Role-based Access Control, Azure Active Directory, Multi-Factor Authentication, Azure AD Identity Protection, and Azure Policy.

Studijní materiály

Materiály jsou v elektronické podobě.

AZ-010 - Azure Administration for AWS SysOps (CZ)

Vybraný termín:

18.11.2021 –  19.11.2021  ONLINE

Cena
16 000 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je devět a deset ? Součet zapište číslicemi.