Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Příprava minutek

Základní info

Příprava minutek, 100 hodin

Číslo akreditace: MSMT-37605/2018-1/499

Popis kurzu:

Kurz je určen pro pracovníky v gastronomickém provozu a fyzické osoby splňující níže uvedené vstupní předpoklady, pro které je příprava pokrmů koníčkem nebo dalším krokem pro zdokonalení ve své profesi. Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace, které po ukončení kurzu absolventi získají. Naučíte se připravit vhodné pokrmy a speciality na objednávku pro danou příležitost, zvolit pro ně vhodné suroviny i technologický postup. Zvládnete sestavit jídelní lístek a vhodný sled pokrmů pro běžné i slavnostní příležitosti. Osvojíte si i nové trendy domácí i zahraniční kuchyně.

Co mi kurz přinese:

  • Naučíte se zvolit postup práce, potřebné suroviny a zařízení pro přípravu pokrmů.
  • Budete umět připravit suroviny pro výrobu jídel.
  • Zvládnete sestavit jídelní lístek a vhodný sled pokrmů.
  • Naučíte se připravit pokrmy a speciality na objednávku.
  • Budete umět zpracovat a upravovat polotovary.
  • Naučíte se nakládat s inventářem.
  • Osvojíte si zásady skladování potravin v souladu s hygienickými předpisy.
  • Naučíte se obsluhovat technologická zařízení v provozu.
  • Budete mít veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace.

Délka: 24 hodin teoretické výuky a 76 hodin odborné praxe.

Forma studia: prezenční

Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška před autorizovanou osobou v rozsahu 5 hodin

Komu je kurz určený:

  • Fyzickým osobám splňující vstupní předpoklady
  • Pracovníkům v gastronomickém provozu
  • Pro všechny, pro něž je příprava pokrmů koníčkem nebo dalším krokem ve své profesi

Vstupní předpoklady: nižší než ukončené střední vzdělání, minimální věk 16 let, zdravotní průkaz pro práci v potravinářství

Program nebo obsah:

  • Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
  • Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
  • Přejímka potravinářských surovin
  • Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
  • Příprava surovin pro výrobu jídel
  • Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracování
  • Příprava pokrmů a specialit na objednávku
  • Zpracování a úprava polotovarů
  • Nakládání s inventářem
  • Skladování potravinářských surovin
  • Obsluha technologických zařízení v provozu
  • Organizování práce v gastronomickém provozu
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

Příprava minutek

Vybraný termín:

25.5.2021 –  16.6.2021  Plzeň

Cena
9 800 Kč + 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a sedm ? Součet zapište číslicemi.