Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ - online seminář ZATŘIĎOVÁNÍ MAJETKU A SLUŽEB podle statistických klasifikací ve vazbě na daňové zákony a související předpisy

Základní info

Určeno pro manažery, vedoucí pracovníky a referenty ekonomických a investičních útvarů, účetní firem a ostatních subjektů.

Cíl: Seznámit účastníky se statistickými klasifikacemi a jejich uplatněním v daňových zákonech, zejména v daních z příjmů a DPH. Kromě konstrukce jednotlivých klasifikací bude rovněž probrána související problematika zatřiďování majetku pro účely daňového odpisování, posuzování vybavenosti – nedílných součástí stavebních děl a výrobních a provozních zařízení ve stavebních dílech, otázky technického zhodnocení versus opravy a údržba, a další související problematika.
Výklad bude obsahovat upozornění na aktuální stav pro rok 2021 (se zdůrazněním změn a novinek oproti dřívějšímu stavu), na související stanoviska MF a GFŘ, vše v návaznosti na aktuální vývoj legislativy v době konání semináře.

Obsah:
* Statistické klasifikace
* Klasifikace stavebních děl CZ-CC, Klasifikace produkce CZ-CPA,
Klasifikace ekonomických činností CZ-NACE a další klasifikace s vazbou na daňové zákony (základní principy konstrukce klasifikací, vazby mezi klasifikacemi, aplikace v daňových zákonech)
* Uplatnění klasifikací v daních z příjmů
* Aplikace klasifikací při zatřiďování majetku pro daňové odpisování
* Soubory movitých věcí, příslušenství dlouhodobého hmotného majetku
* Posuzování majetku jako součásti stavebních děl a jako samostatného majetku (rozbor pokynu GFŘ D-22 „k příloze zákona“ a „k § 26 zákona“)
* Novinky v oblasti majetku a jeho odpisování, zařazení do užívání či určení vstupní ceny
* Konkrétní náplň této části bude přizpůsobena aktuálnímu vývoji legislativy v době konání semináře
* Použití klasifikací v zákoně o DPH
* Vazba klasifikací na určení dodání zboží a poskytnutí služeb ve snížených sazbách DPH
* Použití klasifikací v přílohách k zákonu a při dodání zboží podle Nařízení vlády a přílohy č. 6 ZDPH
* Rozlišení stavebních a montážních prací pro přenos daňové povinnosti v tuzemsku na příjemce
* Uplatnění klasifikací v dalších daňových zákonech
* Použití klasifikací v dalších daňových zákonech (daň z nemovitých věcí, daň silniční, spotřební a energetické daně, zákon o evidenci tržeb, klasifikace ekonomických činností jako doplňující údaj přiznání apod.)
* Aktuality
* Zdůraznění nových postupů v roce 2021 a seznámení s aktuálními stanovisky MF a GFŘ k probírané problematice, vše v návaznosti na aktuální vývoj legislativy v době konání semináře

Metody výuky: Výklad je doplněn promítáním podkladových materiálů a ukázkových příkladů (které účastníci obdrží) prostřednictvím dataprojektoru, možnost diskuze i v průběhu semináře.

ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ - online seminář ZATŘIĎOVÁNÍ MAJETKU A SLUŽEB podle statistických klasifikací ve vazbě na daňové zákony a související předpisy

Vybraný termín:

18.11.2021  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena
2 400 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a devět ? Součet zapište číslicemi.