Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Umísťování, povolování a kolaudace staveb ve správních řízeních i zjednodušených postupech dle stávajícího a nového stavebního zákona - základní přehled

Kurzem Vás provede JUDr. Stanislava Neubauerová - právnička Kanceláře veřejného ochránce práv, členka České společnosti pro stavební právo, přednáší a publikuje v oblasti stavebního práva.

Kurzem Vás provede JUDr. Jana Vašíková - právnička Kanceláře veřejného ochránce práv, členka České společnosti pro stavební právo, přednáší a publikuje v oblasti stavebního práva.

Základní info

Z programu semináře:
* Úvod do veřejného stavebního práva: právní rámec, základní subjekty a jejich vztahy (soustava stavebních úřadů, dotčené orgány, stavebník, projektant, stavební dozor, stavební podnikatel) základní pojmy (co je a není stavba, změny stavby, druhy staveb, terénní úpravy, zařízení, záměry tzv. volného režimu), základní formy rozhodování v území (správní rozhodnutí, souhlas stavebního úřadu, opatření obecné povahy), informační systémy dle současného a připravovaného stavebního zákona.
* Povolení záměrů dle současného stavebního zákona: formy umístění a povolení staveb (územní rozhodnutí a jejich druhy, územní souhlas, zjednodušené územní řízení, stavební povolení, souhlas s provedením ohlášené stavby), procesní otázky (zahájení řízení, okruh účastníků řízení a jejich námitky), výsledky řízení (rozhodnutí nebo opatření stavebního úřadu, jejich obsah, platnost, změna, opravné prostředky).
* Povolení záměrů dle nového stavebního zákona: povolení stavebních záměrů (stavby nebo zařízení), povolení nestavebních záměrů (např. terénní úpravy, dělení nebo scelování pozemků), procesní otázky (obsah žádosti, okruh účastníků řízení, bytové spoluvlastnictví), výsledky řízení).
* Kolaudace (užívání) záměrů dle současného stavebního zákona: formy uvedení stavby do užívání (kolaudační souhlas, kolaudační rozhodnutí), záměry, které se nekolaudují, předčasné užívání a zkušební provoz, změny v užívání (souhlas vs. rozhodnutí o povolení změny v užívání)
* Kolaudace (užívání) záměrů dle nového stavebního zákona: kolaudační rozhodnutí, záměry, které se nekolaudují, předčasné užívání, zkušební provoz, změny v užívání a zrychlené povolení změny v užívání.
* Specifické situace dle současného a nového stavebního zákona: společná řízení a postupy stavebního úřadu, certifikát autorizovaného inspektora, rámcové povolení, pasportizace, řízení o nepovolené stavbě apod.

Umísťování, povolování a kolaudace staveb ve správních řízeních i zjednodušených postupech dle stávajícího a nového stavebního zákona - základní přehled

Vybraný termín:

16.9.2021  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena
2 223 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je tři a devět ? Součet zapište číslicemi.