Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

JAK PŘEDÁVAT ZKUŠENOSTI a nebýt jen „zaškolovačem“

Základní info

Motto: „Naši mladí lidé nepotřebují knižní vědomosti, ani znát tisíc pouček, potřebují spíše rovnou páteř, aby byli spolehliví, aby uměli jednat rychle a uměli soustředit svou energii na to, co je podstatné a na čem záleží.“
Elbert Hubard, Poselství Garciovi – esej z roku 1899

Určeno pro všechny manažery, vedoucí týmů, projektové manažery, specialisty, HR manažery, kteří potřebují předat rychle a co nejlépe své zkušenosti a znalosti a probudit zájem u svých kolegů o učení se, rozvoj a hledání dalších možností. Pro organizace, které hledají, jak propojit generace a podpořit je ve spolupráci.

Cíl: Zkušenosti a znalosti jsou největším bohatstvím organizací a je ukryto v lidech, konkrétních jedincích, kteří tyto zkušenosti a znalosti vlastní. Jak o ně nepřijít? Jak nepřijít o lidi a také o jejich know-how? Jak zajistit spolupráci mezi generacemi a usnadnit sdílení mezi nimi? Jak najít pro zkušené zaměstnance novou motivaci pro práci v organizaci?

Obsah: Ukážeme si, jak začít dobře využívat proces předávání zkušeností a znalostí, tedy proces mentorinku, vedeného na základě posledních zjištění o tom, jak se dospělí učí. Dozvíte se, jak znovuoživit naši přirozenou zvídavost; jak nalézt a podpořit přirozené mentory. Tento rychlonáhled Vám umožní si ujasnit, co je mentorink, jaká je role mentora a jaké metody a dovednosti potřebuje pro opravdové efektivní učení a předávání všeho podstatného. Některé nástroje si vyzkoušíte.
* Co je moderní mentorink
* Moderní východiska pro účinný mentorink
* Role mentora jako mistra rozvíjejícího svého učně
* Dobrý mentor – jeho osobnost a dovednosti
* Proces mentorinku
* Styly mentorinku – od autoritativního k facilitativnímu
Příprava na mentorink pro mentora a mentorovaného
* Jednoduché nástroje pro práci mentora

Metody výuky: Moderovaná diskuze účastníků, zaměření na procvičení praktických situací, hraní rolí, skupinová a samostatná práce. Zážitkem se upevňuje nově získaná informace. Vlastní objevy přinášejí radost a to nás motivuje k dalšímu učení se.

JAK PŘEDÁVAT ZKUŠENOSTI a nebýt jen „zaškolovačem“

Vybraný termín:

19.1.2022  Praha 2 Upřesnující informace k termínu

Cena
5 300 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a osm ? Součet zapište číslicemi.