Řízení kvality znalostního pracovníka

Základní info

Kurz a workshop přináší zásadní změnu v přístupu řízení pracovníků IT, změna směrem ke znalostní ekonomice a odklon od kvantitativních metrik vhodných pro rutinní práci. Kurz reaguje na nové trendy, zejména na skutečnost, že hodnota je ve znalostech.Po dlouhou bodu zůstávala existence znalostního pracovníka skryta, neboť hlavní důraz byl kladen na produktivitu, rychlost reakce na požadavky, úplnost plnění úkolů. Zjednodušeně, práce v IT se vnímala jako práce manuálního pracovníka, který plní úkoly, které mu byly přiděleny. Na přelomu století došlo k rozpoznání existence fundamentální odlišnosti mezi manuální prací a znalostním pracovníkem (knowledge worker), jehož charakteristikou je komplexita problémů, jejich proměnlivost a to, že většinu pracovních aktivit vykonává aktivně, autonomně, práce je kreativní a hlavní důraz není kvantita, ale kvalita. Účastníci se naučí hlavní rozdíly mezi kvantitativním a kvalitativním řízením, charakteristiky práce znalostního pracovníka, konceptem Collaboration Experience a Collaboration Quality, konceptem analýzy kvality znalostního pracovníka – index kvality znalostního pracovníka – jako diametrálně odlišného konceptu od měření produktivity a kvantitativních KPI. Účastníci kurzu získají znalost jak změřit kvalitu znalostního pracovníka a jak používat komplementární kvalitativní metriky CLQ a CLX. Volitelným výstupem kurzu je individuální znalostní profil – SFIA skill profile – sestavený akreditovaným SFIA konzultantem.

Po úspěšném složení závěrečného testu získají absolventi certifikát Certification Managing Knowledge Worker Quality – CMKWQ. Zkouška je online.

V ceně kurzu je započteno i vytvoření vlastního SFIA profilu - online nebo osobně. Kurz bez vytvoření SFIA profilu stojí 18 860,- Kč

Řízení kvality znalostního pracovníka

Vybraný termín:

9.5.2024 –  10.5.2024  Praha

Cena
21 960 Kč + 21% DPH

Termíny kurzu

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a devět ? Součet zapište číslicemi.