Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Správní řád v judikatuře správních soudů - ON-LINE

Kurzem Vás provede JUDr. Ing. Filip Dienstbier, Ph.D. - předseda senátu Nejvyššího správního soudu, vysokoškolský pedagog

Základní info

Seminář je proto věnován judikatuře správních soudů a Ústavního soudu vztahující se ke správnímu řádu a v nezbytné míře rovněž zvláštním úpravám postupů správních orgánů. Vzhledem k rozsahu této judikatury bude pozornost soustředěna hlavně na nejvýznamnější závěry judikatury, a to ve vztahu ke všem oblastem úpravy ve správním řádu, jimiž jsou:
* rozsah působnosti správního řádu
* základní zásady činnosti správních orgánů
* správní řízení
* tzv. úkony podle čtvrté části
* veřejnoprávní smlouvy
* opatření obecné povahy
* tížnosti aj postupy



Zvláštní důraz bude přirozeně kladen na judikaturu rozšířeného senátu Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu a na nejnovější judikaturní závěry.



Správní soudy se ve svých rozhodnutích nesčetněkrát vyjádřily též k problematice návaznosti správního řádu a soudního řádu správního, resp. k absenci či nedostatkům provázanosti těchto klíčových předpisů.



Pro pochopení obecného významu judikatury správních soudů jako pramene (poznání) práva je zařazena úvodní část semináře. I s odkazy na relevantní rozhodnutí Ústavního soudu a správních soudů budou účastníci semináře seznámeni se zásadami práce s judikaturou a limity její využitelnosti v praxi správních orgánů i dotčených osob a jejich zástupců.



Základními tématy semináře tedy jsou:
* využitelnost judikatury správních soudů v praxi správních orgánů i dotčených osob
* judikatura správních soudů z oblasti správního řádu a vybraných zvláštních procesních úprav – v členění podle systematiky správního řádu

Správní řád v judikatuře správních soudů - ON-LINE

Vybraný termín:

18.4.2024  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena
2 471 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a čtyři ? Součet zapište číslicemi.