Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Mezinárodní účetní standardy pro začínající

Kurzem Vás provede Robert Mládek

Poradce a lektor ve společnosti 1. VOX a.s.

Základní info

Cíle kurzu

Vedle českých firem, které jsou emitenty investičních cenných papírů, na českém území působí mnoho zahraničních firem s povinností reportovat podle IFRS ve svých zemích. Přestože práce v účetním oddělení takové firmy může být zajímavá, zpravidla vyžaduje nejen znalost českých účetních předpisů, ale také IFRS. A samozřejmě, znalost anglického jazyka, který mnoho zahraničních firem používá pro interní komunikaci, je také často výhodou.

Česka účetní úprava se sice pomalu blíží IFRS, ale pouze krátkými kroky. Například, chystaná novela zákona, která měla CUS přiblížit IFRS se odsouvá, i když je možné, že některé změny, například možnost účtovat v jiné měně než CZK, mohou nastat. Ale protože hlavní cíl školení je IFRS, je vždy aktuální, a to bez ohledu na průběh vývoje na české účetní scéně.

Vedle samotného výkladu seminář také obsahuje celou řadu příkladů toho, jak požadavky IFRS zavést do praxe. Velká část těchto příkladů je také na stránkách ifrs-gaap.com/policies-and-procedures. V semináři jsou ale prezentovány i jejich verze v českém jazyce.

Určeno pro

Seminář je určen těm, kteří by se rádi seznámili s IFRS. Vedle těch, kteří uvažují, že nastoupí do finančního oddělení pobočky mezinárodní firmy, je také vhodný pro zaměstnance společností, na které se případně začnou vztahovat nové povinnosti vyplývající z chystané novelizace zákona o účetnictví. Seminář také navštěvují auditoři, finanční poradci či pracovníci IT.

Obsah kurzu

● cíl účetnictví a uživatelé finanční zprávy,
● IFRS versus české předpisy,
● zaúčtování, ocenění a vykazování,
● reálná hodnota,
● běžný majetek (včetně uznávání výnosů),
● dlouhodobý majetek,
● leasing,
● závazky a kapitál,
● výsledovka.

Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka. Výklad a podkladové materiály jsou dvojjazyčné: anglické a české. Doporučujeme absolvovat navazující kurz „IFRS v praxi – pro pokročilé“. Pokud neobdržíme písemné storno, je objednavatel povinen uhradit plnou cenu dle zaslané objednávky/faktury (více v Obchodních podmínkách).

Mezinárodní účetní standardy pro začínající

Vybraný termín:

4.4.2024  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je sedm a sedm ? Součet zapište číslicemi.