Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Příprava osob zajišťujících radiační ochranu registranta

Základní info

Popis kurzu

Kurz poskytuje šestihodinový program zaměřený na přípravu osob pro zajištění radiační ochrany, který ukládá Zákon 409/2016 Sb. § 20 odst. 1. Opakování kurzu je zákonem stanoveno na 5 let.

Obsah kurzu

"Příprava osob zajišťujících radiační ochranu registranta" je zaměřen na stomatology, veterináře a pracoviště s kostními denzitometry. 

Kurz poskytuje šestihodinový program zaměřený na přípravu osob pro zajištění radiační ochrany. Lektory tvoří zkušení odborníci v oblasti radiační ochrany, a garantem kurzu je doc. RNDr. Jiří Švec, CSc.

Přednášky kurzu pokrývají témata jako ionizující záření, biologické účinky, radiační ochrana, kategorizace v radiační ochraně, registrace, právní předpisy a zkoušky v oblasti ionizujícího záření 

Doporučuje se, aby kurz absolvoval pracovník, který bude reálně obsluhovat rentgenová zařízení. Účastníci získají komplexní znalosti v oblasti radiační ochrany, s důrazem na roli registranta v oblasti ionizujícího záření. Obsah kurzu zahrnuje informace o fyzikálních vlastnostech ionizujícího záření, biologických účincích, právních předpisech a otázkách týkajících se radiační zátěže pracovníků a pacientů.

Zkoušky a osvědčení: 

Po absolvování kurzu bude účastníkovi poskytnut krátký test, který slouží k ověření porozumění probíranému učivu. Úspěšnost testu není podmínkou pro získání osvědčení, ale slouží k ověření obsahu výuky. Zajištění radiační ochrany při používání zdrojů ionizujícího záření je hlavním cílem kurzu. Absolventi na konci kurzu obdrží osvědčení, a opakování kurzu je stanoveno každých 5 let.

Příprava osob zajišťujících radiační ochranu registranta

Vybraný termín:

9.4.2024  Moravskoslezský kraj

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je sedm a deset ? Součet zapište číslicemi.