Tok – Lean hra (Flow – Lean Game)

kurz

Základní info

Popis kurzu

Cíle kurzu

Cílem kurzu „Tok – lean hra“ je poskytnout účastníkům praktické zkušenosti s principy Lean managementu a zlepšit jejich schopnost aplikovat tyto principy v reálném pracovním prostředí. Účastníci se naučí, jak optimalizovat tok práce, zavádět vizuální standardizovanou práci, využívat One-Piece Flow a implementovat Kanban systém. Tím získají dovednosti pro snížení plýtvání, zkrácení Lead Time, zlepšení spokojenosti zákazníka a optimalizaci finančních výsledků. Kurz je koncipován tak, aby přispěl ke zvýšení efektivity a konkurenceschopnosti účastníků a jejich organizací.

Určeno pro

Týmoví vedoucí, dispečeři, šéfové směn, inženýři a pracovníci v logistice, kteří již absolvovali základní školení v oblasti Lean managementu (Basics of Lean).

Obsah kurzu

Vysvětlení postupu, výroba-montáž Batch flow, bez SW

Účastníci se zapojí do hry, kde budou simulovat výrobní proces v režimu Batch Flow bez použití Standardizované Práce (SW). Tato fáze umožní účastníkům pochopit výzvy spojené s tímto způsobem výroby a absence SW.

Vyhodnocení z pohledu uspokojení zákazníka, financí, LT

Po dokončení hry budou účastníci analyzovat výsledky z pohledu spokojenosti zákazníka, finančního zdraví a Lead Time (době trvání procesu). Tato analýza jim pomůže pochopit důležitost SW pro zlepšení výkonnosti.

Zavedení Visual SW, vysvětlení

Účastníci se dozví, co znamená Visual Standard Work (vizuální standardizovaná práce) a jak je tento prvek důležitý pro efektivitu a konzistenci pracovních postupů.

Výroba- Batch prod, SWI

V praxi budou účastníci aplikovat Standard Work Instructions (SWI) během výroby produktu, ale tentokrát v režimu Batch Production. Tím se seznámí s praktickým uplatněním SW.

Vyhodnocení z pohledu uspokojení zákazníka, financí, LT

Po této fázi budou účastníci opět analyzovat výsledky a získané dovednosti z hlediska spokojenosti zákazníka, finančního zdraví a Lead Time.

Vysvětlení OPF

Účastníci se dozví o konceptu One-Piece Flow (tok jednoho kusu) a jeho výhodách pro zlepšení toku práce.

Výroba- OPF, SWI

Během této fáze budou účastníci aplikovat One-Piece Flow a Standard Work Instructions (SWI) během výroby produktu. Tím se naučí, jak dosáhnout optimálního toku práce.

Vyhodnocení z pohledu uspokojení zákazníka, financí, LT, Kanban

Na závěr kurzu budou účastníci znovu provádět analýzu výsledků a zaměří se na využití Kanban systému při optimalizaci toku práce. Tato fáze jim umožní spojit získané znalosti o Kanbanu s celým procesem.

Poznámka

Tok – Lean hra (Flow – Lean Game)

Vybraný termín:

13.11.2024  Královéhradecký kraj

Cena
4 990 Kč + 21% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.