Odborná příprava pro obsluhu středotlakých kotlů III. a IV. Třídy dle NV č. 192/2022 Sb.

Základní info

Popis kurzu

Kurz je zaměřen na přípravu pracovníků, kteří se chystají vykonávat profesi topičů parních a horkovodních kotlů třídy III. a IV. Stejně tak je vhodný pro pracovníky, kteří chtějí obnovit nebo rozšířit své stávající osvědčení.

Obsah kurzu

Naše školení je pořádáno podle zákona č. 250/2021 Sb. a dle NV č. 192/2022 Sb. a zaměřuje se na poskytnutí odborné přípravy a znalostí potřebných pro obsluhu středotlakých kotlů. Probíhá pod odborným vedením lektora Ing. Jaromíra Holaňe s dlouholetou praxí, který čerpá ze svých praktických zkušeností.

Cílem kurzu je poskytnout účastníkům ucelené znalosti týkající se obsluhy středotlakých kotlů třídy III. a IV. Školení zahrnuje teoretické výklady a poznatky z dlouholeté praxe, aby byli účastníci připraveni na úspěšné přezkoušení a získání odborné způsobilosti dle NV č. 194/2022 Sb.

Struktura kurzu je přizpůsobena podle požadovaných rozsahů uchazeče. Po zaslání přihlášky se s vámi spojíme s potvrzením o přijmutí vaší závazné přihlášky a vyplněním požadovaných rozsahů a my vám zašleme potvrzení o účasti na daných dnech a cenu, kterou budete za školení hradit. Platbu nemusíte provádět hned, fakturu vám zašleme e-mailem 14 dní před zahájením kurzu.

Struktura kurzu:

1. den: Školení a přezkoušení z obsluhy plynových zařízení – účast povinná pro nové i stávající uchazeče, kteří obsluhují plynový kotel a nemají platné osvědčení (platnost osvědčení 3 roky). 

2. den: Školení o parních a horkovodních kotlích – účast povinná pro nové uchazeče, při prodloužení platnosti osvědčení není školení povinné.

• 3. den: Rozbor testových otázek a písemné ověření znalostí – účast povinná pro nové i prodlužující uchazeče.

Obsah kurzu:

  • 1 den: Plyn: úvod; fyzikální vlastnosti plynných paliv, vlastnosti topných plynů, plynná paliva, plynové hořáky, zabezpečovací zařízení; provoz a obsluha plynové kotelny, zkouška znalostí pro obsluhu zařízení pro potřebu plynu spalováním; první pomoc při otravě CO, popálení a úrazu elektrickým proudem.(ověření znalostí revizním technikem plynových zařízení)
  • 2 den: Zákon č. 251/2005 Sb., zákon č. 250/2021 Sb., Nařízení vlády č. 192/2022 Sb., základy fyziky, paliva pro kotle, základy spalování, rozdělení kotlů, konstrukce a hlavní části kotlů, pomocná zařízení kotlů, úprava vody. Bezpečnostní a tlaková výstroj kotlů, provoz, obsluha, a údržba kotlů III. a IV. třídy, poruchy kotlů, měření, regulace, účinnosti a ztráty kotlů, seznámení s riziky a bezpečnosti práce v kotelnách.
  • 3 den: Rozbor testových otázek ke zkoušce TIČR, písemné ověření znalostí z obsluhy kotlů III. a IV. třídy

Přestože náš kurz má pevnou strukturu, přizpůsobíme se konkrétním požadavkům účastníků tak, aby co nejlépe odpovídala jejich potřebám a zájmům. Stačí nám pouze poslat přihlášku a my se postaráme o to, abyste získali potřebné znalosti a dovednosti pro svou profesní dráhu.

Doufáme, že náš kurz Vám poskytne potřebné znalosti a dovednosti pro provádění revizí plynových zařízení dle platných předpisů. Pokud budete mít jakékoli dotazy, neváhejte se obrátit na nás.

Těšíme se na setkání s Vámi na našem školení!

Odborná příprava pro obsluhu středotlakých kotlů III. a IV. Třídy dle NV č. 192/2022 Sb.

Vybraný termín:

13.5.2024  Moravskoslezský kraj

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a jedna ? Součet zapište číslicemi.