Kalkulace na vlastní kůži

Základní info

Všichni ji potřebují, ale málokdo se snaží porozumět tomu, co potřebuje ona.

Požadavky na nákladovou kalkulaci se za posledních čtyřicet let dramaticky změnily. Vytvoření průměrných režijních přirážek ani stanovení požadovaného procenta krytí nepřímých nákladů už nemohou představovat univerzálně použitelné řešení. Vytvoření kalkulačního systému pro firmu XXI. století vyžaduje vedle znalosti těchto klasických metod i jasné vnímání možností, které nabízejí moderní řešení ABC, resp. TD-ABC. 

Tento úzce specializovaný kurz nabízí vše potřebné k tomu, abyste ve svém podniku dokázali navrhnout a realizovat koncept moderní nákladové kalkulace: shrnutí dostupných kalkulačních technik, porovnání jejich výhod i nevýhod, a především praktické ukázky, „jak na to“. To vše formou řešených příkladů, které si vyzkoušíte na svém počítači - na vlastní kůži.

Cílová skupina

  • Účetní, controlleři, manažeři. Znalost výrobního prostředí je výhodou, ale kurz je zaměřen univerzálně, tedy i pro oblast obchodu a služeb. Účetní znalosti nejsou podmínkou - vyžaduje se pouze běžná orientace v položkách podnikové výsledovky a tvorby tabulek v prostředí MS Excel.

Obsah semináře

  • Shrnutí požadavků na moderní kalkulaci a přehled dostupných technik, které mohou sloužit k jejich řešení.
  • Společně řešený příklad: klasická kalkulace s výrobní a správní režií.
  • Společně řešený příklad: neúplná kalkulace s posuzováním krycích příspěvků.
  • Společně řešený příklad: jednoduchý nákladový model, přeúčtování interních nákladů mezi středisky versus ocenění aktivit v rámci interních procesů jednoduchou nákladovou maticí.
  • Společně řešený příklad: využití časové sazby pracovišť, „step-down“ obslužných procesů, přípravné a kusové časy, práce s nevyužitou kapacitou.
  • Společně řešený příklad: využití časových sazeb kombinované v třívrstvém modelu s řešením „step-down“ a s jednoduchou nákladovou maticí.

Kalkulace na vlastní kůži

Vybraný termín:

29.4.2024 –  30.4.2024  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena
21 900 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a šest ? Součet zapište číslicemi.