Příprava osob zajišťujících radiační ochranu registranta

Základní info

Popis kurzu

Kurz poskytuje šestihodinový program zaměřený na přípravu osob pro zajištění radiační ochrany, který ukládá Zákon 409/2016 Sb. § 20 odst. 1. Opakování kurzu je zákonem stanoveno na 5 let.

Obsah kurzu

"Příprava osob zajišťujících radiační ochranu registranta" je zaměřen na stomatology, veterináře a pracoviště s kostními denzitometry. 
Kurz poskytuje šestihodinový program zaměřený na přípravu osob pro zajištění radiační ochrany. Lektory tvoří zkušení odborníci v oblasti radiační ochrany, a garantem kurzu je doc. RNDr. Jiří Švec, CSc.

Přednášky kurzu pokrývají témata jako ionizující záření, biologické účinky, radiační ochrana, kategorizace v radiační ochraně, registrace, právní předpisy a zkoušky v oblasti ionizujícího záření 

Doporučuje se, aby kurz absolvoval pracovník, který bude reálně obsluhovat rentgenová zařízení. Účastníci získají komplexní znalosti v oblasti radiační ochrany, s důrazem na roli registranta v oblasti ionizujícího záření. Obsah kurzu zahrnuje informace o fyzikálních vlastnostech ionizujícího záření, biologických účincích, právních předpisech a otázkách týkajících se radiační zátěže pracovníků a pacientů. 

Zkoušky a osvědčení:

Po absolvování kurzu bude účastníkovi poskytnut krátký test, který slouží k ověření porozumění probíranému učivu. Úspěšnost testu není podmínkou pro získání osvědčení, ale slouží k ověření obsahu výuky. Zajištění radiační ochrany při používání zdrojů ionizujícího záření je hlavním cílem kurzu. Absolventi na konci kurzu obdrží osvědčení, a opakování kurzu je stanoveno každých 5 let.

Příprava osob zajišťujících radiační ochranu registranta

Vybraný termín:

8.6.2024  Moravskoslezský kraj

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a osm ? Součet zapište číslicemi.