Data Analysis Deep Dive

Základní info

Analýza dat je proces systematické aplikace statistických a matematických technik k pochopení, prozkoumání a analýze dat za účelem nalezení vzorců a vyvození závěrů, které pomáhají podnikům činit rozhodnutí na základě dat. To obvykle zahrnuje více činností, jako je sběr dat, průzkum, čištění, předběžné zpracování a organizace dat. Analýza dat je mnohokrát iterativní probíhající proces, kde jsou data nepřetržitě shromažďována a analyzována současně.

Existují dvě základní metody analýzy dat. Kvalitativní techniky a kvantitativní techniky. Techniky kvantitativní analýzy dat zahrnují práci s kvantitativními/numerickými daty včetně statistik, procent a výpočtů. Tyto techniky také zahrnují práci s algoritmy, nástroji matematické analýzy a softwarem pro manipulaci s daty a odhalování skryté obchodní hodnoty. Například kvantitativní analýza dat používaná k posouzení tržních dat pomáhá společnosti při rozhodování o ceně za její nový produkt. Kvalitativní analýza dat zahrnuje práci s nenumerickými daty, tj. kategorickými proměnnými. Kvalitativní analýza dat se také používá v mnoha obchodních procesech, jako je identifikace témat a vzorů, zodpovězení výzkumných otázek atd. ke zlepšení produktu.

Tento kurz poskytuje přehled konceptů dat a toho, co je analýza dat, a poté se hluboce ponoří do základů analýzy dat, jako je statistika a pravděpodobnost. Tento kurz se také zaměřuje na široce používané metody analýzy dat, jako je regrese, spolu s podrobnými kroky k provedení téhož.

*Abyste mohli dokončit aktivity ve třídě, musíte mít Microsoft Excel.

Data Analysis Deep Dive

Vybraný termín:

 ONLINE

Cena
38 750 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a dvě ? Součet zapište číslicemi.