Majetek a jeho odpisy z účetního a daňového pohledu

kurz

Základní info

Obsah semináře:
* Vymezení hmotného a nehmotného majetku (dlouhodobý, drobný, rozdílné hranice v účetním a daňovém pojetí, technické zhodnocení daňově a účetně, změněné hranice pro hmotný movitý majetek a pro technické zhodnocení vč. příkladů aplikace na majetek v letech 2020/2021)
* Vstupní cena a její stanovení (pro účely daňové i účetní, vyvolaná investice a další)
* Účetní odpisy (zásady pro účetní odpisování, komponentní odpisy, metoda zbytkové hodnoty a další způsoby odpisování, odpisový plán)
* Daňové odpisy hmotného majetku (vymezení odpisovatele, odpisovaný a neodpisovaný majetek, rovnoměrně a zrychlené odpisy a jejich srovnání, mimořádné odpisy v letech 2020 až 2023, další možnosti odpisování vč. odpisů při technickém zhodnocení)
* Nehmotný majetek (možné způsoby odpisování, odpis v případě technického zhodnocení, zdůraznění nového přístupu od 2020/2021)
* Daňové odpisy ve speciálních případech (při pozbytí majetku, pokračování v odpisování, při zvýšení spoluvlastnického podílu, pro technické zhodnocení provedené uživatelem, a další)
* Další související problematika (např. zůstatková cena a její daňový režim, zásady tvorby rezervy na opravy majetku a další)

Výklad bude ilustrován na příkladech a bude doplněn aktuálními stanovisky GFŘ a MF k dané problematice. Rovněž budou zdůrazněny aktuální postupy a novinky ve srovnání s předchozím stavem.

Pro účastníky semináře bude k dispozici podkladový materiál. V průběhu semináře budou zodpovězeny konkrétní dotazy účastníků.
Seminář je určen pro:

ekonomy, účetní, daňové poradce, podnikatele a další osoby, které v rámci své podnikatelské činnosti používají odpisovaný majetek a mají zájem se seznámit se všemi možnostmi, ale i úskalími, které daňové a účetní zákony pro majetek a jeho odpisování přinášejí.

Majetek a jeho odpisy z účetního a daňového pohledu

Vybraný termín:

5.6.2024  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Praha
Tento termín

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.