Majetek a jeho odpisy z účetního a daňového pohledu

Kurzem Vás provede RNDr. Ivan Brychta

Základní info

Obsah semináře:
* Vymezení hmotného a nehmotného majetku (dlouhodobý, drobný, rozdílné hranice v účetním a daňovém pojetí, technické zhodnocení daňově a účetně, změněné hranice pro hmotný movitý majetek a pro technické zhodnocení vč. příkladů aplikace na majetek v letech 2020/2021)
* Vstupní cena a její stanovení (pro účely daňové i účetní, vyvolaná investice a další)
* Účetní odpisy (zásady pro účetní odpisování, komponentní odpisy, metoda zbytkové hodnoty a další způsoby odpisování, odpisový plán)
* Daňové odpisy hmotného majetku (vymezení odpisovatele, odpisovaný a neodpisovaný majetek, rovnoměrně a zrychlené odpisy a jejich srovnání, mimořádné odpisy v letech 2020 až 2023, další možnosti odpisování vč. odpisů při technickém zhodnocení)
* Nehmotný majetek (možné způsoby odpisování, odpis v případě technického zhodnocení, zdůraznění nového přístupu od 2020/2021)
* Daňové odpisy ve speciálních případech (při pozbytí majetku, pokračování v odpisování, při zvýšení spoluvlastnického podílu, pro technické zhodnocení provedené uživatelem, a další)
* Další související problematika (např. zůstatková cena a její daňový režim, zásady tvorby rezervy na opravy majetku a další)

Výklad bude ilustrován na příkladech a bude doplněn aktuálními stanovisky GFŘ a MF k dané problematice. Rovněž budou zdůrazněny aktuální postupy a novinky ve srovnání s předchozím stavem.

Pro účastníky semináře bude k dispozici podkladový materiál. V průběhu semináře budou zodpovězeny konkrétní dotazy účastníků.
Seminář je určen pro:

ekonomy, účetní, daňové poradce, podnikatele a další osoby, které v rámci své podnikatelské činnosti používají odpisovaný majetek a mají zájem se seznámit se všemi možnostmi, ale i úskalími, které daňové a účetní zákony pro majetek a jeho odpisování přinášejí.

Majetek a jeho odpisy z účetního a daňového pohledu

Vybraný termín:

5.6.2024  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

ONLINE
Tento termín

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je sedm a pět ? Součet zapište číslicemi.