Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Zákon o registru smluv

kurz

Základní info

Tento seminář je určen pro všechny, kteří se potřebují nebo chtějí seznámit s problematikou povinného zveřejňování smluv podle zákona č. 340/2015 Sb., o registru smluv, tedy zejména pro obce, kraje, příspěvkové organizace, vysoké školy, podniky vlastněné státem, obcí či krajem a samozřejmě pro smluvní partnery těchto subjektů. Od 1. 7. 2017 funguje zákon v tzv. „ostrém provozu“, kdy povinně zveřejňované smlouvy nabývají účinnosti až zveřejněním v registru a při nezveřejnění smlouvy nastupuje skutečná sankce - absolutní neplatnost smlouvy a následky s tím spojené.
Cílem semináře je poskytnout účastníkům komplexní přehled o dané problematice a formou praktických příkladů a ukázek usnadnit řádné plnění povinností dle tohoto zákona.
Obsah semináře:
  1. Zákon č. 340/2015 Sb. - důvody pro jeho přijetí, praktický přínos, aktuální znění zákona ve světle dosavadních novelizací, právní novinky v oblasti. Vztah k zákonu č. 106/1999 Sb. a k nařízení GDPR (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů).
  2. Povinně uveřejňované smlouvy – které smlouvy je třeba povinně zveřejnit v registru smluv a které nikoli. Musíte každou smlouvu uzavírat písemně? V jakém formátu musí být smlouva zveřejněna?
  3. Dodatky a přílohy ke smlouvám z pohledu registru smluv.
  4. Povinné subjekty/smluvní strany. Kdo smlouvu může zveřejnit a proč je výhodné být zveřejňující smluvní stranou.
  5. Myšlenková konstrukce při rozhodování, zda konkrétní smlouva (ne)naplňuje znaky povinně zveřejňované smlouvy dle zákona o registru smluv a (ne)musí být zveřejněna v registru.
  6. Rozbor jednotlivých výjimek z povinnosti uveřejnit smlouvu. Určování hodnoty smluv (hranice 50 000 Kč bez DPH).
  7. Informace ve smlouvě, které se v registru smluv neuveřejňují (obchodní tajemství, osobní údaje apod.). Vztah zákona o registru smluv a Nařízení GDPR (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů). Jaké osobní údaje lze v registru smluv zveřejnit?
  8. Praktický postup při uveřejňování smlouvy v registru smluv (kdo zveřejňuje, formát smlouvy, vyplnění metadat, znečitelnění některých údajů).
  9. Provádění oprav zveřejněné smlouvy. Kdy a jak správně provést případnou opravu.
  10. Doporučená ujednání ve smlouvě z hlediska zákona o registru smluv.
  11. Následky neuveřejnění smlouvy v registru a jak je vyřešit.
  12. Zveřejňování téže smlouvy dle více právních předpisů současně (např. dle zákona o zadávání veřejných zakázek) – je třeba zveřejňovat duplicitně?

Zákon o registru smluv

Vybraný termín:

31.8.2022  Jihomoravský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.